Svalövs kommun

Välbesökt presskonferens

Dagens presskonferens om bränderna i Teckomatorp hölls på kommunhuset i Svalöv.
Räddningstjänst, kommunledning och polis vid presskonferensen
Med anledning av bränderna i Teckomatorp beslutade kommunledningen att tillsammans med räddningstjänst och polis kalla till en presskonferens för att ge en samlad bild av den senaste veckans händelser i byn.

Snabba insatser


Räddningschef Eva Lövbom informerade om att sedan i tisdags förra veckan har räddningstjänsten larmats till totalt fem bränder i Teckomatorp, den senaste under natten som gick. När larm om brand går, är räddningstjänsten i Svalöv snabbt på plats. Räddningstjänsten i Skåne har dessutom ett väl utvecklat samarbete och kan snabbt sätta in extra resurser om så skulle behövas.

Ingen misstänkt


Polisens utredningsledare Matz Härle säger att det inte finns någon misstänkt idag. Den tekniska utredningen pågår och polisen som ser allvarligt på händelserna har en ökad närvaro i Teckomatorp.

Någon direkt gärningsmannaprofil finns inte idag, men polisen kartlägger och kan se ett visst mönster, men det är den tekniska utredningen som är viktig. - Vi hoppas naturligtvis att så snabbt som möjligt hitta den eller de skyldiga, säger Matz Härle. Polisen tar gärna emot konkreta tips, men höjer också ett varnande finger för att utpeka någon. Tips till polisen lämnas på telefon 114 14.

Höjd beredskap


- Från kommunens sida har vi regelbunda möten med räddningstjänst och polis, säger kommunstyrelsens ordförande Karl-Erik Kruse som är förvissad om att polisens utredningsarbete ska ge resultat.

Kommunen har fortsatt stärkt bevakning via bevakningsföretagen framför allt i Teckomatorp, men även i övriga kommunen. - Nattvandrarna i Teckomatorp är organiserade och gör ett mycket bra arbete, säger Karl-Erik Kruse. Kommunens personal har också uppmanats att vara extra uppmärksamma.

Oro och någon att prata med


Det finns också förståelse för den oro som finns i byn. Dessutom vill många hjälpa till och för att kunna samordna frivilliga insatser kring öppen verksamhet går det bra att kontakta kyrkoherden i Teckomatorps församling, Alexandra Cimbritz. Hon finns också tillgänglig för en pratstund för de personer som behöver någon att samtala med. Tel 0418-66 17 30.

Det går också bra att ringa 0418-66 54 41. Man får då prata med prästen i Svalövs församling.

Tipsa polisen


Den som har tips att ge uppmanas att ringa polisens telefonnr 114 14.
 
Vid en akut situation är det 112 som man ska ringa.

Se nyhet om senaste branden på Polisen webblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerad: 2011-05-10

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun