Svalövs kommun

Omledning av tåg

Järnvägen i Stehag byggs om - det innebär ökad tågtrafik i bland annat Svalövs kommun.
Järnvägen i Stehag ska byggas om för att öka kapaciteten och punktligheten på södra stambanan mellan Lund och Hässleholm. Under ombyggnaden måste spåren stängas av i omgångar. Vissa tåg kommer att ledas om på andra banor och vissa tåg ersätts med buss. Arbetet pågår från 9 januari till 15 juni.

Särskilt helgerna vecka 6, 8, 10, 12, under påskveckan 14 samt vecka 17 kommer tågtrafiken i hela Skåne att påverkas. Det kommer då att gå väldigt mycket fler tåg än normalt på Lommabanan och Söderåsbanan (Burlöv-Flädie-Kävlinge-Teckomatorp- Kågeröd-Billesholm-Åstorp). Många tåg kommer också att ledas om på Skånebanan, vilket innebär ökad trafik mellan Hässleholm och Helsingborg.

SJ:s X2000 kommer att ledas om via Åstorp och Kattarp och enstaka godståg kommer att gå mellan Teckomatorp och Eslöv. Även Västkustbanan mellan Helsingborg och Lund kommer att ha något ökad trafik.

Se upp vid obevakade järnvägsövergångar!


Tänk på att det fram till och med den 15 juni kan passera många tåg, där det vanligtvis inte brukar gå så många tåg! Var därför extra uppmärksam när du kör bil, går eller passerar någon av de obevakade järnvägsövergångar som finns på sträckan.
 

Mer information


Mer information om projektet finns på www.trafikverket.se/stehaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuell trafikinformation kommer att finnas på:
www.skanetrafiken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  
www.sj.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerad: 2012-01-03

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun