Svalövs kommun

Hoppgrop invigd

Hoppgropen i Lunnahallen i Kågeröd har högtidligen invigts av Röstångagymnasterna.
Hoppgropen i Lunnahallen, foto: B Svensson
- Hoppgropen är en fantastisk tillgång för föreningen och gymnasterna, såväl liten som stor, säger Björn Svensson, verksamhetschef för fritidsfrågorna i kommunen. - Den kommer att bidra till bättre kvalitet i träningarna och att därmed hjälpa gymnasterna till snabbare utveckling.
Birgitta Jönsson klipper invigningsbandet, foto: B Svensson
Invigningen samlade ett 70-tal gymnaster och föräldrar och ordföranden i välfärdsutskottet, Birgitta Jönsson (s), höll ett kort invigningstal och överlämnade därefter symboliskt en stor nyckel till utrymmet där hoppgropen finns.
 
- Det är kommunen som står för hyran av lokalen, som är en tillbyggnad på Lunnahallen, berättar Björn Svensson. I tillbyggnaden ryms också ett förråd till föreningens utrustning. Genom att avlasta övriga gemensamma materialutrymmen blir det en bättre arbetsmiljö för samtliga som nyttjar Lunnahallen.
Gymnaster samlade i hoppgropen, foto: B Svensson
Röstångagymnasterna har själva satsat 125 000 kronor på hoppgropen så det är lätt att förstå att det är något man verkligen längtat efter. Ordföranden i Röstångagymnasterna Pernilla Malm framförde att det var fantastiskt att som nyvald ordförande i föreningen få som första officiella uppdrag att vara med och inviga hoppgropen. Det här betyder oerhört mycket för föreningens verksamhet framöver. Samarbetet mellan gymnastikföreningarna i kommunen kan också utvecklas ytterligare och det finns en potential för att hoppgropen blir ett lyft för gymnastiken i hela kommunen. Pernilla framförde föreningens och gymnasternas tack till kommunen för den stora satsning som gjorts.
Publicerad: 2012-03-09

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun