Svalövs kommun

Viktig företagsinformation - coronaviruset

Testbild

Information till Svalövs kommuns företagare med anledning av coronaviruset/covid-19

Näringslivsenheten i Svalövs kommun arbetar vidare med full kraft för att stötta vårt näringsliv och våra företagare på bästa möjliga sätt i den svåra situation vi befinner oss i.

Coronaviruset/Covid-19 påverkar vårt näringsliv väldigt påtagligt på många sätt med mycket osäkerhet och ett flertal särskilt utsatta branscher som nu och framöver går igenom ett stålbad. Vi vill därför informera om länkar till både samhällsnyttig information och näringslivsinriktad information från olika källor.

Vi kommer löpande att lägga upp relevant information här på hemsidan framöver då förutsättningar kan ändras fort och vi hoppas kunna sprida mer konkret stöd åt er alla. Ett åtgärdspaket från kommunen kommer att presenterats så snart vi säkrat att åtgärderna både är genomförbara och leder till önskad effekt för er företagare.

Jag vill också uppmana er att kontakta oss med eventuella förslag ni har på vad vi kan göra mer av för att hjälpa de som har det tyngst just nu. För att kunna hantera förslagen ber jag er maila naringsliv@svalov.se så fördelar, sprider och återkopplar vi dessa så snart vi kan.

Tänk, som vanligt i Svalövs kommun, med både hjärta och hjärna och fortsätt hjälpa varandra!

För frågor i övrigt är ni mer än välkomna att kontakta oss via mail eller telefon. Se kontaktuppgifter i gula rutan till höger.

Nedan följer information och länkar vi hoppas kan vara av värde för er:

Krisinformation
Få den senaste informationen på Krisinformationens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkhälsomyndigheten
Folkhälsomyndigheten informerar löpande om den rådande situationen och vilka åtgärder som måste genomföras och hur det berör oss som medborgare och företagare. Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Försäkringskassan
Information från Försäkringskassan angående bland annat regler för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning, ersättning för vab, aktivitetsstöd med anledning av coronaviruset hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verksamt
Samlad myndighetsinformation som är viktig för dig som företagare att känna till i samband med det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19 hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Regeringen
Regeringen arbetar fram olika åtgärder för att stötta landets alla företagare. Härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa vilka stöd som finns men även ytterligare bra information med anledning av coronaviruset.

Tillväxtverket
Tillväxtverket har information och stöd som kan hjälpa dig hantera förändringar på grund av coronaviruset. Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skatteverket
Företag som har fått betalningsproblem som en direkt konsekvens av coronaviruset kan söka anstånd hos Skatteverket med betalningen. För mer information och ansökan se härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenskt Näringsliv
Svenskt Näringsliv för dialog med regeringen angående de negativa konsekvenserna coronaviruset medför. Härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du hitta samlad information. Härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du få hjälp med olika arbetsrättsliga frågor från respektive medlemsorganisation.

Företagarna
Råd, stöd och värdefull information från Företagarna hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

ALMI
ALMI har sammanställt goda råd och konkreta tips kring bl.a. finansiering härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

NyföretagarCentrum
Nyföretagarcentrums hemsida hittar du härlänk till annan webbplats. Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst har dessutom upprättat en ”Het linje” för småföretagare för att ge extra stöd åt småföretagare. Telefonnummer är 042-18 18 20 vardagar kl. 08.30-12.00 och möjlighet finns även att boka Skype-möte.

Tips på hur ni värnar om era kundrelationer under rådande Coronavirus Vi ställs nu inför nya utmaningar och frågor. Läs tips härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från UC angående nya situationer som uppstått på grund av coronaviruset och hur vi samtidigt kan värna om våra relationer.

Vanliga frågor berörda av Coronaviruset/Covid-19:
Vad gäller och vad säger konsumentlagen? Vad händer om kunden vill avbeställa? Läs härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vad händer när leverantören stänger? Läs härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vad innebär skatteanstånd? Läs härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Hur gör man för att dra ner på personalkostnader? Läs härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vad innebär reseföbud till Sverige? Läs härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vad är korttidspermittering? Läs härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vad innebär undantag på läkarintyg? Se härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vad innebär slopad karensdag för en arbetstagare och att Regeringen tar över sjuklönekostnader? Läs härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vad innebär Regeringens krispaket för svenska företag och jobb? Läs härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svalövs kommuns hemsida
Här på hemsidan uppdaterar vi löpande aktuell samhälls- och kommuninformation.

Har ni behov av kort- eller långsiktig arbetskraft eller har behövt friställa personal?
Tacksam om ni då mailar oss om det till naringsliv@svalov.se då vi, mer er hjälp och de nätverk vi har tillgängliga hoppas kunna bidra.

Publicerad: 2020-03-26

Sidansvarig: Gisela Christensson

Nyhetsbrev 2020

OBS!
Inställd Företags-Afterwork

Den planerade Företags-afterworken den 22 april med Företagarna är inställd. Vi återkommer med nytt datum.

Kontakt

Näringslivsansvarig
Joakim Nilsson
0709-47 51 89
E-post

Näringslivsassistent
Gisela Christensson
0418-47 53 06
E-post

Näringslivssekreterare
Eva Ogard
0418-47 50 97
E-post

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun