Svalövs kommun

Dagliga resor

Resebidrag och resekort

Elev som är folkbokförd i Svalövs kommun och är studiehjälpsberättigad enligt studiestödslagen, har möjlighet att få ett resekort för dagliga resor.

Regelverk för resekort och ansökningsblankett finns till höger under ”Relaterad information”.

Beviljade resekort kommer att skickas hem där eleven är folkbokförd. Korten kommer att börja skickas ut from den 5 augusti.

Resekortet är personligt och eleven ska fylla i sitt namn bakpå resekortet. Mer information om kortet kommer i kortutskicket.

Du är berättigad till resekort t.o.m. vårterminen det år du fyller 20 år.

Vill du veta mer om resekortet, besök gärna Skånetrafikens hemsida. Länk till den hittar du här till höger.

Tilläggsbidrag
Om du har mer än 6 km från folkbokföringsadress till närmaste busshållplats kan du få ett tilläggsbidrag på 100 kr/månad. Ansökan kan göras på blanketten för dagliga resor.

Kontantbidrag
Om kollektiva färdmedel saknas kan man få kontantbidrag. Bidraget betalas ut för fyra månader på höstterminen och för fem månader på vårterminen. Färdväg på minst 13 km enkel resa ger 500 kr/månad. Bidraget betalas ut kring den 20:e varje månad. Första utbetalningen under hösten är sista veckan i september och avser september och oktober. Ansökan kan göras på blanketten för dagliga resor. Kontantbidrag går inte att få samtidigt som man har ett resekort.

Ansökningsblankett hittar du under ”Relaterad information” till höger.

”Hantering av personuppgifter: När du fyller i tillhörande blankett lagras inga personuppgifter hos kommunen. Kommunen blir personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter när den ifyllda blanketten skickats och tagits emot av kommunen. För mer information om hur dina personuppgifter behandlas i ditt ärende hänvisas till kommunens hemsida: www.svalov.se/personuppgifter.”

Publicerad: 2019-07-30

Sidansvarig: Ulrika Bodenäs

Relaterad information

Relaterade länkar

Kontakt

Ekonomiassistent
Katrin Nilsson
0418-47 50 76
E-post

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun