Svalövs kommun

Samhällsvetenskapsprogram

Inriktning Samhällsvetenskap

 

Se broschyr!PDF (pdf, 665.9 kB)

Inriktning samhällskunskap

Intresserad av internationella frågor, samhällsplanering och politik? Är du nyfiken på hur samhället och människan fungerar? Är du nyfiken att på olika sätt inhämta kunskap? Då är det det samhällsvetenskapliga programmet du ska välja. Här fördjupar du dina kunskaper i samhällskunskap, historia och geografi, men även om hur människan fungerar i ämnen såsom psykologi, religionskunskap och filosofi.

Samhällsvetenskapliga programmet är en god grund för vidare studier. Efter avslutad utbildning har du bra förutsättningar för att läsa vidare och i framtiden kanske arbeta inom något av följande yrken: journalist, polis, jurist, författare, lärare, kurator, marknadsförare, biståndsarbetare eller sjuksköterska.

I vår programfördjupning läser du de tre kurserna; Retorik, Genealogi och Internationella relationer.

Lärande på riktigt
På Svalöfs gymnasium kombineras alltid teori med praktik — lärande på riktigt. Vi bygger vår undervisning på aktuella händelser i vår omgivning. Vår verksamhet bygger på en kombination av teoretiska studier varvat med studiebesök och praktiska övningar.

Det finns också möjlighet inom det individuella valet att läsa företagsekonomi,  hälsorrelaterade kurser för dig som i framtiden vill arbeta med människar samt kan du läsa enstaka djurkurser.


Svalöfs gymnasium vill vi att du ska utvecklas för att nå din fulla potential. Din mentor och dina lärare pratar ofta med dig om ditt nästa mål och tar samtidigt reda på hur dom på bästa sätt kan hjälpa dig att nå det.

Skolan arbetar med värdegrund och formativ bedömning. På programmet tränas  du regelbundet i att utveckla dig själv och tillsammans med dina klasskamrater för att du ska kunna bli en bra förebild för dig själv och andra samtidigt som man får träna på sina ledaregenskaper.

Svalöfs Gymnasium erbjuder trevligt internatboende med helpension för de elever som så önskar. Läs mer under fliken ´Skolans internat´.

 

Publicerad: 2020-01-29

Sidansvarig: Claes Johansson

Relaterad information

Nu kan du som läser på studieförberedande program vara ute och lära dig praktiskt. LPA, lärande på arbetsplats.

Kontakt

  Edward Gallo
  Bitr rektor
  0418 - 666 103
  e-post

  Lotta Jansson
  SYV
  0721-787 106
  e-post

 

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun