Svalövs kommun

Studiedag med tema fördomar och kulturkrockar

Onsdagen den 25 april arrangerade utbildningsverksamheten i Svalövs kommun en studiedag för pedagoger och personal inom grundskolan. En studiedag med fokus på fördomar, kulturkrockar och människomöten.

Foto från föreläsningen med Charbel Gabro.

Syftet med föreläsningen var att öka förståelsen för kulturella skillnader, vikten av ett bra bemötande och hur vi skapar en inkluderande och öppen kultur för alla. Något som föreläsaren Charbel Gabro från Integrera Flera förmedlade på ett humoristisk, berörande och allvarsamt sätt.

- Att samla en stor skara lärare, pedagoger och skolpersonal i flera timmar för att lyssna på en utomstående är utmanande för alla. Min uppgift är att röra om, provocera och ge andra tankesätt på hur det skulle kunna vara, säger Charbel Gabro.

Pedagogerna genomför en gruppövning i samband med föreläsningen.

Studiedagen var indelad i två föreläsningspass för de cirka 230 medarbetarna som deltog och det bjöds på tankeväckande provokationer, samarbetsövningar och berörande människomöten.

- Det var en väldigt bra föreläsning med varierat upplägg som berörde på ett genuint sätt. En av mina pedagoger bjöd dessutom in Charbel till sin klass dagen efter, något som blev väldigt uppskattat av eleverna, säger Gunilla Persson, rektor på Parkskolan i Teckomatorp.

Deltagarna fick skriva ner en tanke som de tog med sig från föreläsningen och de mest framstående funderingarna visade sig vara vikten av förståelse av varandras skillnader, att inget är rätt eller fel utan bara olika sätt samt att vi måste våga mer, våga fråga, våga dela, våga mötas och våga prata.

Utbildningsverksamheten vill tacka Charbel Gabro för en väldigt lyckad föresläsningsdag, alla åhörare för deras deltagande och Heleneborgsskolans kök för fika och lunch under dagen. Stort tack!

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun