Svalövs kommun

Våra äldreboenden

Måltidservice ansvarar för tillagning av mat och måltider för våra brukare samt de gäster som besöker någon av resturangerna på våra äldreboenden.

Solgården

Solgården finner du i Svalöv, här finns det 58 boenden fördelat på sju avdelningar. Restaurangen hittar du direkt när du träder in vid huvudentrén. Där kan du som kommer utifrån avnjuta en lunch inne eller ute på gården.

Åsgården

Åsgården med sina 36 boenden och tre avdelningar finns vid Söderåsens slutning i Kågeröd. Restaurangen serverar alla måltider och där kan du som kommer utifrån äta din lunch i en harmonisk miljö.

Ängslyckan

Ängslyckan med sin charm har vi i Teckomatorp. 25 boende med fyra avdelningar. Restaurangen finner du längre ner i byggnaden. Där kan du i lugn och ro avnjuta din lunch.

Allmänt

Som boende gäst på våra hus är det du som får välja kvällsmat när det är din födelsedag. Vi uppmärksammar alla traditionella högtider men även nya högtider såsom kungliga bröllop, kanelbullens dag, våffeldagen, fettisdagen med flera. Har du någon rätt som du är uppväxt med så lämnar du bara in den till köket så kan den komma på matsedeln. Vi finns här för dig.  Alla dagar serveras det efterrätt.

Gäster

Lunch för dig som kommer till våra Restauranger kostar 64 kronor utan dessert och 77 kronor med dessert.

Kvalité och utveckling

Det är viktigt för oss att lyssna och ta till vara på de synpunkter och önskemål som finns kring maten hos våra äldre. På varje äldreboende finns matråd med representanter för de boende, anhöriga samt vård – och måltidspersonal. Matråden är ett viktigt forum för att utveckla och förbättra maten och vara lyhörda för de äldres behov och önskemål.

Måltidservice gör årligen en kundundersökning i form av enkäter för våra gäster i husen och i eget boende. På så sätt kan vi inom måltidservice lägga mer fokus på vad våra matgäster egentligen vill ha, vad som är viktigt för just dem.

Publicerad: 2021-07-28

Sidansvarig: Mats Dahlberg

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun