Svalövs kommun

Snöstorm

Foto tagit vid en snöstorm.

Snöstorm inträffar när det är snöfall i samband med kraftig vind och mycket dålig sikt.

Snödrivor, elavbrott och problem för kollektivtrafiken.

Snöstormar kan orsaka snödrivor som blockerar vägar, elavbrott, och problem för kollektivtrafiken. I vissa fall kan människor bli insnöade i sina hem och vissa verksamheter tvingas stänga. Snöstorm är inte lika vanligt i Skåne som i andra delar av Sverige.

Hur får jag information om vad som hänt?

Vid en storm ska du lyssna på Sveriges Radio P4. Om du inte har tillgång till elektricitet kan det vara bra att ha tillgång till en batteridriven radio, solcellsradio, bilradio eller vevradio. Om du har internet, titta på www.svalov.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att få veta mer. Det går även att ringa 113 13 om det är en större olycka eller kris som har inträffat.

Glöm inte att det alltid är bra att prata med din omgivning! Kanske kan ni hjälpa varandra? Ta kontakt med dina grannar.

Vad ska jag göra om det blir snöstorm?

Håll dig inomhus och lyssna på Sveriges radio P4 för att få mer information om läget. Undvik att köra bil då det är halt och dålig sikt. Det kan vara många olyckor på vägarna. Om du måste åka så ska du ha med dig varma kläder, varm dryck, mobilladdare, ficklampa, liten snöskyffel och reflexväst ifall du blir stående utmed vägen.

Vart ska jag ta vägen?

När det är snöstorm är det viktigt att man inte är utomhus i onödan. Boende och besökare i kommunen uppmanas därför att stanna inomhus och följa informationen enligt ovan.

Så kan du förbereda dig för storm

Vad gör Svalövs kommun?

Vi planerar för hur vi kan skydda och upprätthålla samhällsviktig verksamhet. I händelse av en snöstorm kommer vi att arbeta för att lindra konsekvenserna och då prioriterar vi människors liv och hälsa samt samhällsviktig verksamhet. Vi prioriterar även att vägar plogas.

Publicerad: 2017-05-03

Sidansvarig: Jonny Örn

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun