7 oktober 2023 kl. 10.00-14.00

Öppet hus på Svalöfs gymnasium

Svalöfs gymnasium bjuder traditionsenligt in till Öppet hus. Alla intresserade är välkomna när skolans elever och personal visar djurstallar, körbanor, verkstäder och andra undervisningslokaler. Det blir även höstmarknad med lokala produkter och prova-på-aktiviteter för hela familjen.

När: lördag 7 oktober kl. 10.00-14.00
Var: Svalöfs gymnasium

I år kommer även en ny utbildning att presenteras, Naturbruksprogrammet Lantbruk som lärlingsutbildning samt ny profil på naturvetenskap- och samhällsvetenskapsprogrammen.

Information och aktiviteter kommer att finns på skolans alla undervisningsytor. I huvudbyggnaden finns information att få om Naturbruksprogrammet inriktning djurvård samt Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Lärarna på vård och omsorgsutbildningen visar sina lokaler och sitt undervisningsmaterial på tredje våningen.

Utanför huvudbyggnaden kommer det även att finnas en liten höstmarknad framför huvudentrén. Lokala mathantverkare och producenter kommer att vara på plats och sälja bland annat pumpor, sockermajs, kakor och godsaker, honung, chiliprodukter, lammfällar, nötkött och potatis.

På Söderhus finns Fordon- och transportprogrammet, inriktning personbilsteknik samt det fyraåriga programmet Fordonsvård och godshantering.

På Västerhus finns Naturbruksprogrammet djurvård och lantbruk, Fordons- och transportprogrammet, inriktning yrkesförare och det fyraåriga programmet Skog, mark och djur samt Bygg- och anläggningsprogrammet.

På Ring Knutstorp i Kågeröd kan man besöka Fordons- och transportprogrammet inriktning tävlingsteknik.

Lärare, elever, studie- och yrkesvägledare samt övrig personal finns på plats på alla ytor för svara på frågor om utbildningarna.

Varmt välkomna!