Artikeln publicerades 27 juli 2021

Klåveröd och Finnstorps strövområden - fina platser för naturupplevelser

Klåveröd

Månadens smultronställe är våra strövområden.

2021 är friluftslivets år. Under parollen Luften är fri! görs en nationell satsning på friluftsliv med syfte att få fler människor att prova friluftsliv och öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten. Under året kommer Svalövs kommun att uppmärksamma detta genom en rad olika informationsinsatser och aktiviteter.

Varje månad presenterar vi ett naturområde. Denna gång är det dags för en presentation av våra strövområden.

I Klåveröds strövområde finns det många vandringsleder som tar dig runt i Söderåsens varierande natur. Runt dammen, Takmaden, kan du vandra i mogen granskog och backig ekskog. Spana över vattenytan efter olika sländor. De kläcks under högsommarvärmen efter att levt som larv i vattnet. Röd flickslända, blå jungfruslända och gul-blå trollslända är några som flyger omkring.

Missa inte heller Skorstensdalen, Vargadalen och Traneröds mosse och det närliggande Finnstorps strövområde. Här finns det mycket att upptäcka!

Vill du veta mer om Friluftslivets år och allt spännande som händer läs mer här.