Svalövs kommun

Djurvårdare - Djursjukvård

Elevgrupp från Naturbruksprogrammet Djurvårdare - djursjukvård på skolans veterinärklinik

Hej!

Kul att du hittat hit!

Vill du veta mer om vår utbildning och följa med på en digital dag i vår veterinärklinik?


Lyssna på vad våra lärare i djursjukvård, Marika (leg. veterinär) och Marie (leg. djursjukskötare) har att berätta via denna länk: Marie och Marika från veterinärkliniken berättar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Vill du se vad eleverna hittar på under en dag på vår veterinärklinik? Kolla in vår blogg! Veterinärklinikens blogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Titta även på: Veterinärklinikens bildspel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Ytterligare information om upplägg på djursjukvårdkurserna kan du hitta här via denna prezipresentation. Klicka dig fram eller sätt den på automatisk bläddring! En dag på veterinärkliniken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Djursjukvårdsinriktningen är den perfekta utbildningen för dig som tycker om djur och som vill veta mer om hur man tar hand om sjuka djur på bästa sätt.

I våra stallar har vi cirka 100 olika djurarter där du får lära dig grundläggande daglig skötsel av de olika djurslagen. Skolan har även en egen veterinärklinik och ett hunddagis. Du får lära dig vad olika djur kräver av oss människor för att må bra.

Efter tre års studier kan du arbeta som djurvårdare på nivå 2. Djurvårdaren kan arbeta som "undersköterska" på djursjukhus och veterinärkliniker eller med andra djurrelaterade yrken inom djur och djurhållning. Djurvårdarens yrkesroll och arbetsuppgifter på klinik och djursjukhus regleras av Jordbruksverket. Du kan läsa mer om djurvårdarens yrkesroll och regelverket här, på Jordbruksverkets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Som studerande på utgången Djurvård - djursjukvård läser du båda de kurser inom djursjukvård som Skolverket beslutat om. Kurserna heter Djurvård inom djurens hälso- och sjukvård 1 (100 poäng och 2 (200 poäng). Alltså är hela 300 poäng av din gymnasietid tillägnad studier inom DJURSJUKVÅRD. Du får även möjlighet att ta behörigheten Grundkurs i läkemedels-hantering (även kallad GLH eller D9) inom ramen för kursen Djurvård inom djurens hälso- och sjukvård 2. Grundkurs i läkemedelshantering är en behörighet som regeleras av Jordbruksverket och godkänt resultat i denna ger dig möjlighet att arbeta som Djurvårdare på nivå 2. Då får då t.ex. injecera läkemedel (med spruta och kanyl) i muskel och under hud och lägga permanentkanyl.

Detta är en oöverträffad möjlighet för dig som vill ha en gedigen grund att stå på om du vi framtiden vill arbeta med eller läsa vidare inom djur/djursjukvård.

Du har även möjlighet att läsa grundläggande högskolebehörighet inom ramen av 2500 gymnasiepoäng.

Under dina tre år på gymnasiet gör du 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) det betyder att du är ute på en arbetsplats och följer arbetet där.

Är du nyfiken på yrkesrollen Djurvårdare och arbetet på en klinik eller ett djursjukhus? Ring och prata med vår leg. djursjukskötare Marie 0721-78 71 83 eller maila marie.gustafsson@svalov.se.

 

Det är viktigt med kontroll under uppvaknandet efter en operation

Publicerad: 2021-06-21

Sidansvarig: Claes Johansson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun