Svalövs kommun

Lantbruk-Växtodling/Entreprenad

Tycker du om att köra traktorer, grävmaskin och lastmaskin och få behörigheter enligt branschens krav? Eller är du intresserad av växtodling och hur ett företag drivs? Då är Naturbruksprogrammet på Svalöfs gymnasium rätt val för dig!

Här får du lära dig allt från att serva och köra traktorer, hur man bygger grunden på ett hus till ett ekologiskt förhållningssätt. Du får lära dig hur du ska sköta dina grödor för att de ska ge bra skörd av god kvalitet, hur man sköter ett företag och vad som krävs för att ha en bra och säker arbetsmiljö. Lärarna på Svalöfs gymnasium är mycket kunniga och inspirerande.

Det finns dessutom goda möjligheter att söka stipendier från olika fonder för t ex. APL utomlands. Utbildar du dig vidare efter gymnasiet till t ex. lantmästare eller agronom, kan du också söka stipendier från dessa fonder.

Din mentor och du pratar hela tiden om dina studier och din planering. Arbetsmarknaden ser bra ut för dig som satsar på Växtodling och Entreprenad som är en bra kombination för ditt företag och när du vill slå dig in i branschen inom lantbruk/anläggning. Entreprenadutbildningen sker i samarbete med ME-maskinentreprenörerna.

"För oss elever var jordbruksinriktningen det självklara valet - och det är det fortfarande!"

Lantbruket
elever hoppas
Lantbruket
Lantbruk
Publicerad: 2021-02-08

Sidansvarig: Claes Johansson

Kontakt

Bitr. rektor
Rebecca Ljung Andersen
0721-787 102
e-post

SYV
Lotta Jansson
0721-787 106                   
e-post

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun