Artikeln publicerades 4 april 2022

Vill du bli röstmottagare?

Den 11 september 2022 är det allmänna val till riksdag, kommun och region. Därför rekryterar nu valnämnden i Svalövs kommun personer som är intresserade av att arbeta som röstmottagare

Vill du bli en del av vårt härliga gäng och göra en insats för demokratin? Du kan arbeta som röstmottagare på valdagen och/ eller under förtidsröstningen.

I arbetsuppgifterna som röstmottagare på valdagen ingår bland annat att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt att efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna. Arbetet avslutas inte förrän samtliga röster är räknade, vilket kan innebära en lång arbetsdag.

Förtidsröstningen pågår från den 24 augusti fram till och med valdagen den 11 september. Arbetet som röstmottagare under förtidsröstningen är schemalagt och sker såväl dagtid som på kvällar och helger. Arbetsuppgifterna påminner om dem som förekommer under valdagen.

För att kunna tjänstgöra som röstmottagare i vallokal eller förtidsröstningslokal behöver du vara myndig, ha ett hälsotillstånd som möjliggör genomförande av arbetsuppgifterna samt i övrigt vara lämplig för uppdraget. Det är meriterande om du har administrativ erfarenhet och är bosatt i kommunen. För att få tjänstgöra behöver du också genomgå kommunens obligatoriska utbildning för röstmottagare. Valbara utbildningstillfällen kommer att finnas i vecka 23, vecka 25 och vecka 33.

För tjänstgöring och utbildning får du ett fast arvode som fastställs av valnämnden.

Om du är intresserad av att tjänstgöra som röstmottagare, ber vi dig göra en intresseanmälan i vår e-tjänst: Intresseanmälan Röstmottagare 2022. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du har frågor om vad uppdraget innebär, kontakta valadministrationen på telefonnummer 0418- 47 50 45 eller skicka e-post till info@svalov.se.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!