Artikeln publicerades 19 april 2022

Införande av seniorbiljett

Svalövs kommun har beslutat att införa Skånetrafikens seniorbiljett för alla seniorer, som är folkbokförda i kommunen, från året de fyller 67 år.  

Seniorbiljetten syftar till att minska isolering och öka socialt välbefinnande då äldre kan resa kostnadsfritt inom kommunen med kollektivtrafiken. Vidare ökar resandeunderlaget vilket bidrar till att kommunen kan behålla befintlig kollektivtrafik, särskilt gällande bussförbindelser. Seniorbiljetten gäller resor inom Svalövs kommun alla tider och dagar. Vid resor till andra kommuner blir resan i flera fall något billigare då en anslutningsbiljett från den sista stationen i Svalövs kommun behöver köpas.

Seniorbiljetten börjar gälla från den 1 juni. Skånetrafiken skickar hem biljetten till alla seniorer i aktuell ålder.