Artikeln publicerades 30 april 2022

Svalövselever i trafikolycka på Hallandsåsen

Det är med tungt hjärta vi måste meddela att två av våra elever på Svalöfs Gymnasium varit med om en allvarlig olycka under natten till lördag.

Vid fyratiden, natten till lördagen den 30 april, fick räddningstjänsten larm om att en minibuss fattat eld i södergående riktning på väg uppför Hallandsåsen. På grund av rökutvecklingen tvingades de sex som färdades i minibussen stanna vid vägkanten i uppförsbacken och gå ur fordonet. Under tiden de väntade på undsättning blev deras minibuss påkörd av en lastbil. Kollisionen var så kraftig att minibussen slungades i väg och träffade tre personer i gruppen.

Det är med stor sorg vi måste berätta att polisen under lördagsmorgonen meddelade att två av de skadade personerna har avlidit och att den tredje är svårt skadad och vårdas på sjukhus. En av de avlidna var elev på tävlingsteknikerprogrammet på Svalöfs Gymnasium. Skolkamraten som var med är oskadd. Anhöriga är underrättade.

Kommunen har satt samman tre kristeam, så kallade Posom-team, som kommer finnas på plats på måndag morgon för att ta hand om eleverna på Svalöfs Gymnasium.

Det är utomordentligt viktigt att alla på skolan får stöd att hantera denna tragiska händelse. Krisledningsexperterna kommer finnas tillgängliga för alla så länge behov finns.

Vi kommer att kontakta berörda elever under helgen för att alla ska ha information om vad som har hänt.

Vid frågor finns Lena Hansson, rektor på Svalöfs Gymnasium, tillgänglig på telefonnummer 0418-66 61 11 samt epost: lena.hansson@svalov.se


Med djupt deltagande i allas vår sorg,
Lena Hansson, rektor Svalöfs Gymnasium