Artikeln publicerades 25 maj 2022

Årets Företagare och Årets Unga Företagare 2021

På bilden syns från vänster: Arne Nordqvist, Företagarna Landskrona-Svalöv, Mathias Varmedal, vd TUMAB, Fleming Varmedal, TUMAB, Joakim Olsen, TUMAB, Tjoffe Nilsson, vice ordförande i Företagarna Landskrona-Svalöv, Fredrik Jönsson, sekreterare i Företagarna Landskrona-Svalöv och Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande. Sittande längst fram: Ingrid Varmedal, TUMAB, och hunden Doris.

I dag var det dags att överraska Årets Företagare och Årets Unga Företagare 2021.

En delegation bestående av representanter från Företagarna Landskrona-Svalöv och Svalövs kommun överraskade och gratulerade pristagarna samt överlämnade blombuketter.

Årets Företagare 2021 blev Mathias, Fleming och Ingrid Varmedal på TUMAB. Utmärkelsen tilldelades med följande motivering:

Fleming Varmedal grundade TUMAB för över 30 år sedan som är ett utbildningsföretag inom svetsning av olika ledningar för fjärrvärme, gas, vatten och avlopp. Utbildning erbjuds på plats i Svalöv eller förlagd ute hos kunderna. Det är många som under årens lopp certifierat sig eller förlängt sitt certifikat hos TUMAB. Man bedriver utbildning både i Sverige och Norge.

Nu är det Mathias Varmedal som är vd i företaget. Företaget har sina lokaler i Svalöv.

TUMAB är ett av de företag som inte är så publik med sin verksamhet, men som inom sin bransch är såväl välkända som välrenommerade.

Årets unga företagare 2021, Emma Karlsson på Backagrillen i Tågarp

Årets Unga Företagare 2021, Emma Karlsson på Backagrillen i Tågarp

Årets Unga Företagare 2021 blev blev Emma Karlsson på Backagrillen i Tågarpt. Utmärkelsen tilldelades med följande motivering:

Sedan 2019 driver Emma Backagrillen i Tågarp. Backagrillen har funnits i Tågarp, intill riksväg 1, i många år. Emma driver Backagrillen, numera med en modern och uppdaterad meny, men de klassiska grillrätterna finns kvar.

Emma är en förebild för alla de som funderar på att starta ett företag oavsett ålder. Vi vill på detta sätt uppmärksamma Emma Karlsson och hennes företag.

Stort grattis till utmärkelserna!