Artikeln publicerades 16 juni 2022

Svalövsföretagare premierades som årets företagare

Foto på pristagarna av Årets Företagare 2021 samt representanter från Svalövs kommun och Företagarna Landskrona-Svalöv.Förstora bilden

Från vänster till höger i bild: Fredrik Kocon, näringslivsansvarig, Hanna Åstrand, utvecklingschef, Fredrik Jönsson, Företagarna Landskrona-Svalöv, Joakim Olsen, pristagare, Ingrid Varmedal, pristagare, Mathias Varmedal, pristagare, Fleming Varmedal, pristagare, Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande samt Arne Nordqvist, Tjoffe Nilsson och Ina Zachhau från Företagarna Landskrona-Svalöv.

I onsdagskväll var det dags för officiell premiering av Årets Företagare 2021 i Svalövs kommun. Det är Företagarna Landskrona-Svalöv som utser mottagarna av utmärkelsen i samarbete med Svalövs kommun.

I år är det företagarna Mathias, Ingrid och Fleming Varmedal och Joakim Olsen som får stoltsera med att vara 2021-års företagare i Svalövs kommun. Tillsammans driver de företaget TUMAB, som är ett utbildningsföretag inom svetsning av olika ledningar för fjärrvärme, gas, vatten och avlopp. Företaget har lokaler i Svalöv och bedriver utbildningar lokalt men också runt om i Sverige och i Norge.

Mathias Varmedal är verkställande direktör i företaget som pappa Fleming grundade för över 30 år sedan.

Hur känns det att vara Årets Företagare och vad innebär det för ert företag?

- Det känns bra att få uppskattning och för vår del är det en stor ära och en fin motivation för företaget att fortsätta att köra på, säger Mathias.

Mingel, middag och prisutdelning

Företagarna Landskrona-Svalöv bjöd in till mingel, middag och prisutdelning på Restaurang Kvarteret Erikstorp i Borstahusen. Under kvällen fick även 2021 års företagare i Landskrona, Rikard Pedersen från Saxtorp svamp AB, ta emot sin utmärkelse.

Det var många på plats från både Svalöv och Landskrona som arbetar med näringslivsfrågor. Svalövs kommun representerades av utvecklingschef, Hanna Åstrand, Fredrik Kocon, näringslivsansvarig och kommunstyrelsens ordförande, Teddy Nilsson (SD).

Varför är det viktigt för kommunen att vara en del i att premiera företagare?

- Det är jätteviktigt utifrån att vår kommun är uppbyggt av småföretagare och deras företag skapar och bygger både mervärde och sysselsättning i kommunen, säger Teddy Nilsson.

Fredrik Kocon fortsätter:

- Vid sådana här tillfällen träffas människorna som arbetar med näringslivsutveckling. Vi träffar företagare och vi lyfter de personer som gjort något speciellt och det inspirerar oss alla till att fortsätta utvecklingen av ett bra näringslivsklimat.

Årets Unga Företagare 2021

Även året unga företagare skulle premierats under kvällen. Tyvärr kunde inte pristagaren, Emma Karlsson som driver Backagrillen i Tågarp, vara med. Men Emma utlovas att vid ett senare tillfälle få ta emot utmärkelsen.

Stort grattis till alla pristagarna och fortsatt lycka till med ert företagande!

Bilder från kvällen

Foto på från kvällens evenemang med mingel, middag och prisutdelning.Förstora bilden

Förutom prisutdelning bjöds det på mingel och middag på restaurang Kvarteret Erikstorp.

Foto på Fleming Varmedal, företaget TUMAB, och Teddy Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.Förstora bilden

Fleming Varmedal, företaget TUMAB:s grundare, tar emot blommor och present från Teddy Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Svalövs kommun.

Foto på pristagarna av Årets Företagare 2021.Förstora bilden

Årets Företagare 2021 i Svalövs kommun. Från vänster i bild: Fleming Varmedal, Joakim Olsen, Mathias Varmedal och Ingrid Varmedal.

Rikard Pedersein, årets företagare i Landskrona tar emot pris från Ina zachhau.Förstora bilden

Årets företagare 2021 i Landskrona, Rikard Pedersen, Saxtorp svamp AB, tar emot pris från Ina Zachhau, Företagarna Landskrona-Svalöv.

Text och foto: Daniel Henriksson