Artikeln publicerades 23 juni 2022

Nu har företagsbesöken kommit igång igen

Företagsbesök på Ramirent. På bilden från vänster: Fredrik Kocon, tf näringslivsansvarig, Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande, Elias Persson, platschef Ramirent, Eric Nordin, Trade Manager Ramirent samt Hanna Åstrand, utvecklingschef

Företagsbesök på Ramirent. På bilden från vänster: Fredrik Kocon, tf näringslivsansvarig, Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande, Elias Persson, platschef Ramirent, Eric Nordin, Trade Manager Ramirent samt Hanna Åstrand, utvecklingschef.

Äntligen kan vi åka ut på fysiska företagsbesök igen, nu när pandemins restriktioner har lättat. I går besökte vi Ramirent och Björnekulla för att höra mer om deras verksamhet och behov.

Ramirent

Ramirent i Kågeröd är en hubb med 20 anställda lokalt som hanterar och säljer tidigare uthyrningsmaskiner. Deras fokus framöver är hållbarhet som bland annat nås genom att ställa om så att nya maskiner som köps in och hyrs ut kan klassas som gröna i drift.

Företagsbesök på Björnekulla. På bilden från vänster: Fredrik Kocon, tf näringslivsansvarig, Pär Berglund, VD Björnekulla, Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande samt Hanna Åstrand, utvecklingschef

Företagsbesök på Björnekulla. På bilden från vänster: Fredrik Kocon, tf näringslivsansvarig, Pär Berglund, VD Björnekulla, Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande samt Hanna Åstrand, utvecklingschef.

Björnekulla

Björnekulla har nyligen flyttat från Åstorps kommun till Svalövs tätort. Här bedrivs produktion av sylt, lingonsylt, äppelmos, inlagda gurkor samt marinader. Företaget går snart in i sin högsäsong och med en ny VD på plats finns också många tankar kring expansion och nytänkande framöver.

Vill ditt företag också ha besök av Svalövs kommun framöver? Tveka då inte att kontakta Fredrik Kocon, tf näringslivsansvarig på E-post.

Företagsbesöken är en del i arbetet med att förbättra näringslivsklimatet i vår kommun. Det är våra ledande politiker och tjänstemän som deltar på företagsbesöken.

Syftet med besöken är att förbättra relationen och dialogen mellan näringslivet och kommunen.

Under besöken får företagen möjlighet att berätta om sitt företag och de förutsättningar och utmaningar de står inför, men också komma med synpunkter till kommunen om förbättringsområden.