Artikeln publicerades 4 augusti 2022

Söndagen den 11 september är det val!

Söndagen den 11 september är det val till riksdag, kommun- och regionfullmäktige. Från och med den 24 augusti fram till och med den 11 september är det möjligt att förtidsrösta i röstningslokaler runtom i Sverige.

Ditt röstkort

Om du är röstberättigad ska du senast den 24 augusti ha fått ditt röstkort till din folkbokföringsadress. På röstkortet står det vilka val du har rösträtt till, i vilken vallokal du kan rösta i på valdagen, och adress och öppettider i vallokalen.

Mer information till din brevlåda och på kommunens hemsida

'I början av augusti får du en folder i din brevlåda från kommunen om valet och hur du kan rösta i kommunen. Samma information hittar du också här på kommunens hemsida Öppnas i nytt fönster..

På valmyndighetens hemsida hittar du information om samt öppettider för alla vallokaler och röstningslokaler i hela landet. Här kan du också hitta vilka partier som deltar i de olika valen och se vilka kandidater som ställer upp för respektive parti.

Din röst är viktig!

Valnämnden i Svalövs kommun

Läs mer om valet och hur du kan rösta på:
Val 2022 Öppnas i nytt fönster.
Valmyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Valpresentation - Vad kan jag rösta på? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.