Artikeln publicerades 11 augusti 2022

Svalövs kommun lanserar digital tidning

Svalövs kommun lanserar nu Mitt Svalöv - en digital tidning för dig som bor i eller vill veta mer om vad som händer i kommunens olika tätorter.

Med den nya satsningen går kommunen från att publicera nyheter i Lokaltidningen varannan vecka till direkt distribution av aktuella nyheter i ett digitalt nyhetsflöde.

– Vi vill vara där det händer, när det händer. På så sätt kan vi alltid hålla våra invånare uppdaterade i realtid. Det tror vi kommer skapa en bättre och mer träffsäker service för alla som bor i kommunen, säger Michael Wide, digitaliserings- och IT-chef på Svalövs kommun.

Större fokus på respektive tätort i kommunen

Med den nya satsningen hoppas kommunen på att var och en av de sex större tätorterna i kommunen (Billeberga, Kågeröd, Röstånga, Svalöv, Teckomatorp och Tågarp) ska få större utrymme i det lokala nyhetsflödet och på så sätt kunna fånga upp och uppmärksamma vad som händer runt om i de olika tätorterna.

– Vi har förstått att det finns ett önskemål och behov för respektive tätort att synas i kommunen och med Mitt Svalöv så kommer varje ort att få just den möjligheten, säger Michael Wide.

Ett bredare innehåll och personligare läsning

Tanken är att läsarna ska få ta del av ett bredare innehåll med fokus på vad som är på gång i kommunen och på så sätt kunna ta del av relevant information snabbare än vad man kunnat tidigare. Som det ser ut idag så får invånarna i Svalövs kommun oftast reda på vad som händer i och runt kommunen genom lokaltidningarna eller genom sociala medier.

– Vi vill helt enkelt ligga ett steg före och äga våra egna nyheter på ett sätt som vi tror att våra invånare önskar. Med Mitt Svalöv tror vi att vi kan skapa en större “vi-känsla” för alla kommunens invånare och på så sätt göra kommunen mer attraktiv. Det gör vi genom dialog och inkludering där vi lyssnar på vad våra invånare vill läsa om, vilket kommer vara en viktig del av hur vi vidareutvecklar Mitt Svalöv, avslutar Michael Wide.

Mitt Svalöv publicerades första gången den 31 juli, då läsare av vår julikalender fick en första smygtitt. Under hösten planeras sajten byggas ut med fler funktioner och inte minst med fler lokala nyheter.

Du hittar Mitt Svalöv på mittsvalov.se Länk till annan webbplats..