Artikeln publicerades 29 augusti 2022

Svalövsambassadörer premierades!

Bild på ambassadörerna Loulou och Bengt-Åke tillsammans med fullmäktiges ordförande och vice ordförande.Förstora bilden

Från v. i bild: Agneta Sörensson (M), fullmäktiges 1:e vice ordförande, Loulou LaMotte, Bengt-Åke Sjölund och Ingrid Ekström (SD) ordförande i fullmäktige.

Så var det dags att premiera Svalövsambassadörerna i samband med måndagens fullmäktigemöte. På grund av pandemin har 2021-års pristagare inte kunnat premieras så då passade det fint att Loulou LaMotte fick hyllas tillsammans med 2022-års pristagare, Bengt-Åke Sjölund.

Det var fullmäktiges ordförande, Ingrid Ekström (SD), som höll i premieringen. Förutom blommor och tal fick pristagarna även ta emot en gåva och diplom som bevis på bedriften.

Svalövsambassadör 2021

Äntligen fick Loulou LaMotte ta emot utmärkelsen som hon skulle fått redan förra året, om inte pandemin ställt till det. Loulou tilldelas utmärkelsen med följande motivering:

”Artisten Loulou LaMotte bor sedan några år tillbaka i Röstånga. Loulou är en välkänd sångerska och låtskrivare som med sin person och sina framgångar satt sin hemort och Svalövs kommun i fokus. Inte minst med hennes senaste framgångar tillsammans med The Mamas i Melodifestivalen.”

Loulou, hur känns det att vara Svalövsambassadör?

- Det känns väldigt oväntat. Det var ju mitt i en pandemi så det var väldigt roligt.

Vad har du på gång i ditt artisteri som du kan dela med dig av?

- Jag har precis skrivit en ny låt som soloartist och som släpps i september. Jag och The Mamas spelar fortfarande men sedan har jag mitt soloprojekt också. Jag har fullt upp faktiskt. Jag har skrivit ganska mycket så det kommer mer.

Svalövsambassadör 2022

Årets ambassadör heter Bengt-Åke Sjölund och han är en av eldsjälarna i Svalövs Bollklubb. Han tilldelas utmärkelsen med följande motivering:

”Svalövs stora eldsjäl, Bengt-Åke Sjölund, har varit engagerad i Svalövs Bollklubb under 60 år. I Svalövs BK har han engagerat sig som lagledare, ungdomstränare, i styrelse och inte minst varit aktiv i lotterier och insamlingar för ungdomarna. Lyckliga barn och ungdomar har varit hans motto.”

Du får samma fråga Bengt-Åke, hur känns det att vara Svalövsambassadör?

- Jag är väldigt stolt över detta. Det var ju inte väntat, faktiskt.

Vad händer härnäst för dig i Svalövs BK?

- Nu ska vi ut med supporterlotter. Det är 350 stycken som ska ut till våra kunder och medlemmar. Jag fixar med försäljningen av lotter, Bingolotter, resultatlotter, tjugoettan och Sverigelotter. Jag håller resultaten på matcherna och sköter klockan också. Det är viktigt med ideella krafter i klubben.

Stort grattis och fortsatt lycka till inom era respektive områden!

Text och foto: Daniel Henriksson