Artikeln publicerades 21 september 2022

Flera nyheter på årets öppet hus hos Svalöfs gymnasium

Gå på hundloppis, se hur bilteknik har utvecklats genom åren, ta en våffla, lär dig mer om lastbilar eller kolla in vår mjölkrobot. Lördagen den 1 oktober mellan klockan 10 och 14 är det dags för öppet hus på Svalöfs gymnasium. I år kommer även tre nya lärlingsutbildningar att presenteras.

Till skolstart hösten 2023 kan man söka tre nya utbildningar på Svalöfs gymnasium.
El- och energiprogrammet, inriktning elteknik, VVS- och fastighetsprogrammet, inrikting VVS samt Naturbruksprogrammet, inriktning hästhållning.
Alla tre utbildningar kommer att presenteras i huvudbyggnaden under öppet hus.

I huvudbyggnaden finns även information att få om Naturbruksprogrammet inriktning djurvård samt Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Det bjuds bland annat på experiment och demonstrationer samt planschutställning och kunskapstävling.

På våning tre kan man bland annat testa sitt blodtryck när vård och omsorgsutbildningen visar sina lokaler och undervisningsmaterial.

På Söderhus kommer Fordon- och transportprogrammet, inriktning personbilsteknik att anordna en liten bilutställning och i respektive verkstad är temat bilteknik - dåtid, nutid och framtid.

På Västerhus kommer Naturbruksprogrammet djurvård att visa veterinärkliniken, smådjursstallet och djurparken. Det blir agilityuppvisning och ansiktsmålning och även hundloppis med alla möjliga hundtillbehör, anordnas vid Hundens hus.

Naturbruksprogrammet inriktning lantbruk anordnar traktoråkning för barn, visar tröska, såmaskin och traktorer på gårdsplanen och i kostallet kan man få ta del av showmanship och prova på att karda ull.

Programmet Skog, mark och djur visar hur kaninhoppning går till, låter barn trycka löv och serverar våfflor och kaffe i våffelkafé.

Fordons- och transportprogrammet, inriktning yrkesförare grillar korv och visar lastbilar. I år kommer MTF, Motorförarnas Helnykterhetsförbund att vara på plats med ett tält.

Verksamheten kommer även att vara i gång i truckhallen och även vuxenutbildningen lantbruk finns på plats.

På Bygg- och anläggningsprogrammet kan man till exempel få prova på att köra grävmaskin och för de minsta finns en elgrävare att testa.

På Ring Knutstorp i Kågeröd där Svalöfs gymnasium har egna lokaler för eleverna som går Fordons- och transportprogrammet inriktning tävlingsteknik, kan besökare få ta del av hur eleverna arbetar på olika utbildningsobjekt i verkstäderna och med hjulinställning och setup i depå.
Passa även på att se depån på Ring Knutstorp och vad som händer på banan.

I huvudbyggnaden serveras det ärtsoppa eller pastasallad samt kaffe.
Förhoppningsvis kommer det även att finnas en mindre höstmarknad framför huvudentrén.
Lärare, elever, studie- och yrkesvägledare samt övrig personal finns på plats på alla ytor för svara på frågor om utbildningarna.

Varmt välkomna!