Artikeln publicerades 23 september 2022

Snart är det dags för krisberedskapsveckan

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Den genomförs alltid vecka 39 och i år 26 september till 2 oktober.

MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) ser ett markant ökat intresse och engagemang för hur man som privatperson kan förbereda sig inför samhällskriser. Inte minst är intresset stort för frågor om hemberedskap. Det har vi sett i våra undersökningar under pandemin och i samband med Rysslands invasion av Ukraina.

Ett försämrat säkerhetspolitiskt läge med energikris och skenande matpriser liksom klimatförändringar och de konsekvenser som det innebär för människors vardag, gör det allt viktigare att vi tillsammans bemöter människors engagemang. Här är ett deltagande i Krisberedskapsveckan en viktig del för att visa att vi tar vårt ansvar och att vi behöver hjälpas åt.

Du som bor i Svalövs kommun kan ta del av några aktiviteter under krisberedskapsveckan.

Tisdagen den 27 september kommer Bilkåren och Civilförsvarsförbundet att besöka Svalöfs gymnasium. De kommer att finnas på plats kl.10.00-13.00, på parkeringen jämte fotbollsplanen på Rönnebergsvägen 5 i Svalöv, för att informera om sina verksamheter. Både elever och allmänhet är välkomna.

Torsdagen den 29 september bjuder Svalövs kommun in till en föreläsning på kommunhuset. Det är Torbjörn Selin som kommer att föreläsa på temat "Överlev katastrofen, steget bortom krislådan" .
Läs mer om föreläsningen och hur du anmäler dig Öppnas i nytt fönster.. Anmäl dig senast den 28 september.

Läs mer om Krisberedskapsveckan på MSB:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..