Artikeln publicerades 30 september 2022

Svalövs kommun stiger försiktigt i årets ranking av det lokala företagsklimatet

Svenskt Näringsliv har nyligen presenterat sin ranking av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner.

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2022 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under första kvartalet 2022 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

Sedan förra årets mätning har Svalövs kommun gått upp 15 placeringar och ligger nu på 193:e plats av 290 kommuner i hela landet.

- Vi ser en positiv utveckling i företagsrankingen jämfört med föregående år. Under 2022 har vi tagit ett omtag kring näringslivsarbetet där vi arbetar långsiktigt och tillsammans i dialog med företagen. Just nu arbetar vi med framtagandet av en ny näringslivsstrategi och sedan i maj har vi även Fredrik Kocon på plats som tf näringslivsansvarig, som har en lång erfarenhet inom exempelvis besöksnäringen, säger Hanna Åstrand, utvecklingschef.

Se årets rankinglista och utvecklingen över tid Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Rankingutveckling i Svalövs kommun 2013-2022

Rankingutveckling i Svalövs kommun 2013-2022