Artikeln publicerades 13 oktober 2022

Vaccinationsbussen i Svalöv 21 oktober 13 - 17

Länsstyrelsen Skånes samhälls- och hälsokommunikatörer erbjuder drop-in vaccination i Regin Skånes vaccinationsbuss

Länsstyrelsen Skåne har arbetat med att öka vaccinationstäckningen sedan början av sommaren 2021. I början handlade det framför allt om kunskaps- och informationsspridning och om att hjälpa personer att boka tid för vaccin. Sedan en tid tillbaka sker varje insats tillsammans med vaccinationsteam från Region Skåne och andra vårdgivare, så att vaccination kan göras på plats.

Vaccinationsbussen är en ny insats som bemannas av mobila vaccinationsteam från Skånes sjukhus.

– Vaccinationsbussen ger oss möjlighet att komma till platser där vi vet att vaccinationsnivån är låg och där vi vill kunna erbjuda vaccination i närmiljön på olika platser i Skåne, säger Maria Lindqvist delprojektledare för vaccinationer i Region Skåne.

Läs mer på Länsstyrelsens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.