Artikeln publicerades 27 februari 2023

Socialchefen i Svalövs kommun arbetsbefrias

Svalövs kommuns socialchef och tillika tillförordnad chef för Vård & Omsorg har blivit arbetsbefriad från sin tjänst efter att en förtroendebrist uppstått.

Svalövs kommuns socialchef och tillika tillförordnad chef för Vård & Omsorg har blivit arbetsbefriad från sin tjänst efter att en förtroendebrist uppstått. Bakgrunden till det bristande förtroendet är kopplat till en kommande omorganisation.

- Jag är oerhört ledsen och tycker att det är väldigt tråkigt att förtroendet för varandra brustit och att det tillslut resulterade i att vi blev tvungna att arbetsbefria socialchefen säger Aase Jönsson - Ordförande i Socialnämnden i Svalövs kommun.

Socialchefen är arbetsbefriad från och med den 23:e februari och under den förregående veckan har personalen på sektorerna blivit informerade om vad som har skett.

- Detta är verkligen en tråkig situation vi hamnat i men jag hoppas att kommunen ska kunna fortsätta sitt goda arbete framåt för både kommunens och medborgarnas bästa säger Anna Berg von Linde - Kommunstyrelsens förste vice ordförande