Artikeln publicerades 26 maj 2023

Årets unga företagare & årets företagare fick sina utmärkelser & priser

Från vänster i bild: Anna Berg von Linde (M), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, Jan Zielinski (S), 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen, Victor och Sebastian Hallin, Gåsapågarna på Bialitt, Camilla Blomstersjö, Söderåsens Tandklinik, Fredrik Kocon, näringslivsansvarig, Hanna Åstrand, utvecklingschef och Ina Zachhau, ordförande i Företagarna Landskrona-Svalöv

Från vänster i bild: Anna Berg von Linde (M), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, Jan Zielinski (S), 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen, Victor och Sebastian Hallin, Gåsapågarna på Bialitt, Camilla Blomstersjö, Söderåsens Tandklinik, Fredrik Kocon, näringslivsansvarig, Hanna Åstrand, utvecklingschef och Ina Zachhau, ordförande i Företagarna Landskrona-Svalöv

Igår fick årets unga företagare och årets företagare i Svalöv motta sina priser tillsammans med sina motsvarigheter i Landskrona kommun.

Det var dukat för fest på Kvarteret Erikstorp i utkanten av Landskrona när Företagarna arrangerade sitt årliga event “Årets företagare”. Vädret visade sig från sin bästa sida med en solnedgång som verkligen bjöd på en inramning av högsta klass. Några som också höll högsta klass var även de två vinnarna från Svalövs kommun.

Årets unga företagare 2022

Årets unga företagare blev bröderna Hallin (Victor & Sebastian) som driver den pittoreska och idylliska restaurangen Gåsapågarna på Bialitt. Motiveringen för de två mycket glada vinnarna löd:

“Årets Unga Företagare har genom envist och målmedvetet arbete etablerat en klassisk café- och restaurangrörelse som berikar både affärslivet och nöjesutbudet i hela Svalövs kommun. Gåsapågarna på Bialitt med sina glada och positiva ägare bröderna Hallin kämpade under företagets första år med pandemirestriktioner och en alltmer osäker omvärld på ett målmedvetet och drivande sätt i att skapa ett gammaldags personligt café och restaurang med ett stort utbud på hembakat och med skånsk och dansk inspiration i en byggnad med anor från 1600-talet”

Det var två mycket glada och tacksamma bröder som klev fram och tog emot priset. Ett pris som de av olika anledningar var lite förvånade att de vann.

- När de sa att vi vann Årets UNGA Företagare så trodde vi först att de tagit fel, men tydligen är man ung fram tills man fyller 35 och då klarade vi oss på månaden (nästan) sa Victor i sitt tacktal till publiken.

Årets Unga företagare, från vänster i bild: Victor och Sebastian Hallin, Gåsapågarna på Bialitt

Årets Unga företagare, från vänster i bild: Victor och Sebastian Hallin, Gåsapågarna på Bialitt

Årets företagare 2022

Årets företagare blev Camilla Blomstersjö som driver Söderåsens Tandklinik. Motiveringen för årets företagare löd:

“Söderåsens Tandklinik är ett välförankrat lokalt företag. Camilla Blomstersjö har som ägare genom envishet, kunskap och lyhördhet för kundens och marknadens behov byggt upp sitt företag. Söderåsens Tandklinik har med hög kompetens, god finansiell stabilitet samt stor förmåga att skapa nöjda kunder och medarbetare gjort Camilla Blomstersjö till en positiv förebild för näringslivet i Svalövs kommun. Inom “Tandläkare utan gränser” och “Partners 4 Global Health" visar Camilla Blomstersjö även en humanitär sida som företagare genom sitt globala engagemang för människor i nöd.”

Camilla och hela hennes sällskap som bestod av såväl kollegor som döttrar var även de oerhört stolta över priset.

- Jag trodde knappt att det var sant när jag fick reda på att jag vunnit utmärkelsen men är såklart oerhört glad och tacksam. Jag är främst tacksam för det mottagande jag fått i Kågeröd och i Svalövs kommun som helhet. Det känns verkligen som att alla tar till sig det vi gör på ett positivt sätt, sa Camilla i sitt tacktal.

Årets företagare Camilla Blomstersjö, Söderåsens tandklinik

Årets företagare Camilla Blomstersjö, Söderåsens Tandklinik

Det blev fullt på den lilla scenen när de två pristagarna skulle få motta sina priser och utmärkelser eftersom “delegationen” från Svalöv var många och alla ville såklart få chansen att gratulera och tacka de två vinnarna.

Med från Svalövs kommun var Anna Berg von Linde (M), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, Jan Zielinski (S), 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen, Hanna Åstrand, utvecklingschef i Svalövs kommun och Fredrik Kocon, näringslivsansvarig i Svalövs kommun.

- Det är verkligen två värdiga vinnare som tilldelades utmärkelserna i år. Båda är bra ambassadörer för vår kommun och ett bevis på att vi både har duktiga entreprenörer och ett gott företagsklimat i kommunen, säger Anna Berg von Linde (M).

Efter prisutdelningen väntade en god middag med många skratt och mycket glädje där såväl vinnarna och deltagarna bjöds på lokala läckerheter från Kvarteret Erikstorps kök. Och till inramningen av den vackra solnedgången kunde inte kvällen ha avslutats på ett bättre sätt.

Stort grattis till pristagarna!