Artikeln publicerades 2 november 2023

Nyfiken att prova på dans?

Fram till juni 2024 finns det möjlighet för kommuninvånare och kommunanställda i Svalövs kommun att boka koreografen Maria Naidu helt gratis.

Under hösten och våren kommer vi ha koreografen och dansaren Maria Naidu hos oss, som kommunkoreograf. Det betyder att Maria kommer att arbeta med dans på olika sätt.

Dans är ett fantastiskt sätt att må bättre genom att röra på sig, göra något trevligt och avslappnande. Vi bestämmer själva om det ska vara en social aktivitet eller om vi dansar för oss själva.

Maria kan komma till din klass, förening, arbetsplats eller vad som helst där ni är en grupp personer. Tio minuter är tillräckligt för att komma igång med en första dans, har ni mer tid finns det möjlighet att göra det till en återkommande aktivitet till våren.

Bakgrund till projektet

Projektet med kommunkoreograf pågår i Staffanstorps kommun och Svalövs kommun 1 september 2023 – 30 juni 2024. Det finansieras av Riksteatern Skåne med stöd av Region Skåne. Kommunkoreograf är en metod som har provats och utvecklats i kommuner sedan 2016 och syftar till att tillgängliggöra dansen för nya grupper av invånare.

Läs mer om Let´s Move Öppnas i nytt fönster..