Artikeln publicerades 28 november 2023

Skånetrafiken tar bort tjänsten att köpa
biljett av förare på regionbussarna

Från den 1 januari 2024 kommer det inte längre att vara möjligt att köpa biljett på Skånetrafikens gula regionbussar.

Inte längre möjligt att köpa biljetter på regionsbussar

Under hösten genomförs en omfattande informationskampanj för att berätta om de olika alternativen till att köpa biljett. Till exempel finns det anslag vid varje hållplats och det finns information ombord. Förarna har också fått en broschyr att dela ut till de om köper biljett ombord.

Det finns flera skäl till att Skånetrafiken tar bort tjänsten. Det främsta är att så få biljetter säljs av föraren på regionbussarna idag. Mer än 85 procent av kunderna köper sina biljetter i appen, medan övriga kunder köper biljetter via hemsidan, biljettautomater på stationerna, kundcenter och ombud runt om i Skånes kommuner.

Anledningar till varför man tar bort tjänsten

Ett annat skäl till att Skånetrafiken tar bort tjänsten är att de behöver utveckla tekniken som finns på bussarna för att sälja biljetter. Tekniken som krävs är kostsam och de bedömer därför att pengarna skapar större nytta för kunderna i andra system. Skånetrafiken arbetar ständigt på att utveckla sitt biljettsystem och har som fokus för kommande år att möta de behov hos kunder som upplever det svårt att använda nuvarande kanaler. Fram till dess uppmanar Skånetrafiken kunderna att kontakta deras kundservice för att få vägledning och få svar på sina frågor och funderingar.

Skånetrafikens kundtjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.