Artikeln publicerades 8 januari 2024

Vinterväglag i Svalövs kommun

Det råder vinterväglag i Svalövs kommun. Det innebär att det är halt på många vägar, både på grund av is och snömodd.

Vägarna i Svalövs kommun och omkringliggande områden är hala på grund av det kalla vädret. Trafikanter uppmanas att vara extra försiktiga och köra lugnt för att undvika olyckor. Det är viktigt att anpassa hastigheten efter de rådande väderförhållandena och hålla avstånd till andra fordon. Ta det extra försiktigt på kurviga och backiga sträckor där halkan kan vara extra påtaglig.

För att minimera risken för olyckor, se till att hålla rutinerna för avstånd och hastighet. Använd även ljusen på bilen för att vara väl synlig för övriga trafikanter. Lokala myndigheter arbetar för att förbättra vägarna, men det är viktigt att var och en tar sitt ansvar i att skapa en säker trafikmiljö.

Tillsammans kan vi göra vägarna i Svalövs kommun säkrare genom att köra med omsorg och respekt för de utmanande förhållandena. Ha en trygg resa och var uppmärksam på dina medtrafikanter!

För att hålla er uppdaterade på rådande vägsituation så kan ni gå in och följa Trafikverkets uppdateringar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.