Artikeln publicerades 25 januari 2024

Skånes högsta punkt finns i Svalövs kommun!

Visste du att Skånes högsta punkt ligger i Svalövs kommun?

Skånes högsta punkt finns på Söderåsen, nordost om Stenestad. Punkten är belägen 212,2 meter över havet och har än så länge inget namn. På Lantmäteriets lista över de högsta topparna i Sveriges landskap kallas den "Namnlös höjd mellan Björkås och Magleröds gård". Ganska anonymt, eller hur?

Detta uppmärksammade Sydsvenska Dagbladet och Helsingborgs Dagblad med en stor artikel för några dagar sedan. Tidningarna tycker att högsta punkten i Skåne är värd ett namn och det håller vi i Svalövs kommun med om. Därför behöver vi nu din hjälp.

Skicka in ditt namnförslag senast den 3 februari till Sydsvenskan/HD, som har lagt upp ett formulär på sin hemsida. De kommer att sammanställa inlämnade namnförslag och välja ut ett vinnande bidrag som sen vidarebefordras till Lantmäteriet.

Till formulär och mer information om Skånes högsta punkt Länk till annan webbplats..