Artikeln publicerades 22 maj 2024

Svalövs kommun når bästa resultatet på 20 år i företagsranking

Svalövs kommun har nått sitt bästa resultat på 20 år i Svenskt Näringslivs företagsranking, och klättrat till plats 179, vilket är en ökning med 14 placeringar jämfört med föregående år. Med ett genomsnittsvärde på 3,45 visar kommunen att det långsiktiga arbetet verkligen bär frukt.

Svalövs framgångar speglas i Svenskt Näringslivs undersökning Lokalt företagsklimat. Kommunen får speciellt bra resultat inom områdena service, upphandling och tillgång till relevant kompetens. Allt visar på att det nära samarbetet med näringslivet är viktigt.

Kommunens placering och genomsnittsvärde är en produkt av ett tydligt engagemang för att skapa ett starkt företagsklimat och en trygg miljö. Arbetet med att utveckla mötesplatser och intensifiera dialogen genom exempelvis Smarta orter och olika företagsevents har med all säkerhet bidragit till att kommunen gör flera större förbättringar på rankingen.

- Det långsiktiga arbetet ger resultat. Vi ser nu vårt bästa resultat på 20 år, och vi fortsätter att sträva efter ytterligare förbättringar, säger Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande.

- Den nära dialogen med näringslivet har varit avgörande. Genom våra möten och samarbeten har vi uppnått det bästa resultatet på 20 år, tillägger Fredrik Kocon, näringslivsansvarig i Svalövs kommun.

Svalövs kommun ser fram emot att bygga vidare på framgången och fortsätta utveckla ett hållbart och framgångsrikt företagsklimat.

Läs mer om resultatet i rapporten Företagsklimatet i Svalövs kommun 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.