Artikeln publicerades 17 juni 2024

Kulturskolekollo i Svalöv lockar ungdomar från hela Skåne

Veckan innan midsommar lockar Svalövs kulturskola 70 högstadie- och gymnasieungdomar från hela Skåne att vara med på kollo.

Under tre intensiva dagar (18-20 juni) blir det umgänge dag som natt med gemensamma repetitioner och måltider, häng och lekar. Deltagarna kommer fördjupa sig i sina favoritämnen konst, musik och teater och tillsammans sätta ihop en avslutningsföreställning att visa upp sista dagen. På plats finns förutom deltagare och lärare också Kulturcrew, ungdomar som specialiserar sig på värdskap och arrangörskap och som kommer ansvara för vissa delar av kollot. Under ett kollo skapas möjligheter till både konstnärliga och personliga resor och det ska bli spännande att se hur deltagarna kommer skapa framtiden! Kollot håller till i det, av liv sjudande, Kvarnhuset i Svalöv, och Kulturskolan samarbetar där med Aktivitetshuset och Kultur & Fritid i Svalövs Kommun.

Kollot kan genomföras med hjälp av statliga utvecklingsmedel från Kulturrådet, kulturskolorna i Bromölla, Hässleholm och Skurup och kommunsamarbetet Regional Kulturskola Skåne.