Artikeln publicerades 7 januari 2021

Stödlinjen för seniorer och anhöriga - vi finns här för dig!

Är du senior och känner dig ensam eller orolig under pandemin? Eller är du anhörig till någon som du inte kan hälsa på? Känner du oro för att din närstående inte mår bra?

Ring stödlinjen om du behöver råd eller tips, vill ha hjälp med att skingra tankarna eller bara vill höra en vänlig röst.

Vi befinner oss fortfarande mitt i en pandemi. Månad efter månad uppmanar myndigheterna oss att tvätta händerna, att hålla avstånd till andra människor, att stanna hemma när vi är sjuka och så vidare. Syftet är förstås att få bukt med smittspridningen i samhället, men i längden kan det vara mycket påfrestande psykiskt att inte veta när pandemin kommer att vara över, liksom att inte veta om vi kommer att kunna träffa våra närmaste under till exempel julen.

Det är med andra ord inte konstigt om man i det rådande läget känner sig både ensam, nedstämd och orolig för framtiden. Att ringa och prata med en utomstående medmänniska kan minska oron och känslan av ensamhet. Därför håller Svalövs kommun en särskild stödlinje öppen just för dig som är senior eller är anhörig till någon som är äldre eller som är långvarigt sjuk. Du behöver inte vilja något särskilt för att ringa och växla några ord.

Att ringa kommunens stödlinje är kostnadsfritt och vi som svarar arbetar normalt inom anhörigstödet. Vi har tystnadsplikt och du kan välja att vara anonym. Telefonen är bemannad helgfria vardagar under kontorstid. Vi öppnar igen efter vårt juluppehåll den 7 januari 2021. Det går också bra att skicka en e-post till anhorig@svalov.se så ringer vi upp dig.

Ring stödlinjen på 0418 - 47 54 65 så pratar vi bort en stund eller två!