Artikeln publicerades 9 februari 2021

Nu är träffbänken i Svalöv invigd!

På bilden syns från vänster Angelie Fröjd (M) vård- och omsorgsnämndens ordförande, Madeleine Moberg, vård- och omsorgschef, Jimmy Hansson, Emil Bernhardsson och Ida Gustavsson från Gata & Park samt Anna Helkama-Rågård, anhörigsamordnare.

I dag invigdes den nya coronasäkrade träffbänken i Svalöv. Bänken är placerad i söderläge framför kommunhuset och Vårdcentralen. Tanken är att den ska bjuda in till spännande möten människor emellan.

Träffbänken invigdes officiellt med bandklippning av Angelie Fröjd (M), vård- och omsorgsnämndens ordförande. På plats fanns även Madeleine Moberg, vård- och omsorgschef och Anna Helkama-Rågård, anhörigsamordnare och initiativtagare till bänken. Givetvis deltog representanter från Gata & Park. De hade nämligen tillverkat den fina bänken. Utöver kommunrepresentanter tittade flera seniorer och anhöriga förbi för att titta på träffbänken och fika.

- För att det ska vara enkelt att mötas lanserar Anhörigstödet i samarbete med Gata- och parkavdelningen i Svalövs kommun denna specialdesignade träffbänk. Syftet är att på ett coronasäkert sätt minska den ofrivilliga ensamheten bland våra medborgare genom att skapa förutsättningar för nya spännande möten människor emellan, säger Anna Helkama-Rågård, anhörigsamordnare.

Till dig som vill träffa någon på ett coronasäkert sätt:
Så, slå dig ner! För den här bänken är till just för dig. Ta med dig en termos med kaffe och fika om du vill. Passa på och bestäm träff vid bänken med en vän som du just nu inte vågar eller kan träffa inomhus eller se bänken som en möjlighet till att få växla några ord med någon som du inte tidigare mött.

Till er andra:
Ser du någon sitta ensam på bänken och du har några minuter att avvara – tveka inte, sätt dig på bänken och ta chansen att lära känna en annan kommuninvånare. Vi kan alla, ung som äldre, hjälpas åt att bryta den ofrivilliga isoleringen som uppstått till följd av coronapandemin. Våga ta kontakt! Gör skillnad!

Varmt välkommen att testa bänken!