Artikeln publicerades 1 mars 2021

Avloppskontroll omkring Röstånga

Många små avloppsanläggningar är gamla och lever inte upp till dagens reningskrav. Därför kommer Söderåsens miljöförbund med start 1 mars 2021 kontrollera avloppen i området kring Röstånga.

Det gäller Askamölla, Blinkarp, Boarp, Duveskog, Kvärk, Kvärkaskogen, Lilla och Stora Hjortaröd, Lilla och Stora Tibbaröd, Röstånga, Röstånga-Långaröd, Röstångamölla, Slättekull och Uggleröd.

Söderåsens miljöförbund har tidigare skickat ut brev till de fastighetsägare som berörs av kontrollen. Har du inte fått brevet och undrar om din fastighet ingår i kontrollen är du välkommen att kontakta Söderåsens miljöförbund.

Hur går kontrollen till?
Om Söderåsens miljöförbund saknar uppgifter om din avloppsanläggning kommer du att få en blankett skickad hem till dig där du fyller i uppgifter om avloppsanläggningen. På så vis slipper Söderåsens miljöförbund göra ett platsbesök och det blir billigare för dig. Om din avloppsanläggning är äldre än 10 år behöver den kontrolleras i samband med ett besök. Visar det sig att avloppsanläggningen är dålig kommer det ställas krav på att den åtgärdas. Det innebär oftast att du får göra en helt ny anläggning.

Du som fastighetsägare kommer att betala en avgift för arbetet. Avgiften är 995 kronor per timme.

Kontakt
Har du frågor om hur kontrollen kommer att gå till eller vill ha tips på hur du kan åtgärda din avloppsanläggning? Läs mer på Söderåsens miljöförbunds hemsida eller på Avloppsguiden.

Du kan också kontakta oss via e-post info@smfo.se eller telefon 0435- 78 24 70.

Vad är Söderåsens miljöförbund?
Söderåsens miljöförbund är ett kommunalförbund som fungerar som en gemensam miljöförvaltning för Bjuv, Klippan, Perstorp, Svalöv och Örkelljunga kommun. Vår främsta uppgift är tillsyn inom miljö, hälsoskydd och livsmedel.