Artikeln publicerades 26 mars 2021

Luften är fri! - Upptäck nya smultronställen

Passande nog är 2021 friluftslivets år. Under parollen Luften är fri! görs en nationell satsning på friluftsliv med syfte att få fler människor att prova friluftsliv och öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten. Under året kommer Svalövs kommun att uppmärksamma detta genom en rad olika informationsinsatser och aktiviteter.

Här på hemsidan kommer vi att presentera föreningar i kommunen med inriktning friluftsliv, tips på aktiviteter och en sammanställning av olika naturområden i kommunen. Här kommer också de planerade evenemangen att publiceras efter hand. Varje månad kommer ett naturområde att presenteras.

-Vi vill visa vilken otroligt vacker och varierad natur som finns i kommunen och hoppas att fler ska ta sig ut i naturen och upptäcka våra smultronställen säger kommunekolog Lotta Lundberg.

Först ut är naturreservatet Hallabäckens dalgång som passar sig utmärkt för ett vårbesök. Hallabäckens dalgång ligger på Söderåsens västra sluttning. Läs mer om Hallabäckens dalgång här.

Vill du veta mer om Friluftslivets år och allt spännande som händer läs mer här.