Artikeln publicerades 9 juni 2021

Nu kan du ansöka om bygglov digitalt!

Nu kan du som går i byggtankar ansöka om bygglov via kommunens nya e-tjänster. Det kommer att bli ett nytt och smidigt sätt för dig att ansöka om bygglov samt följa ditt bygglovsärende direkt i e-tjänsten.

Den 7:e juni införde bygglovsenheten de nya e-tjänsterna, vilket medför att du som redan bor här eller vill bo och bygga i Svalövs kommun enkelt kan söka bygglov direkt på nätet via kommunens e-tjänstportal. Du kan helt enkelt ansöka när det passar dig och inte anpassa dig efter speciella öppettider.

- Det har varit ett spännande projekt att få igång e-tjänsterna och det ska bli lika spännande att se hur de mottages och används, säger bygglovschef Lina Bencell.

E-tjänsterna kommer att ge en ökad tillgänglighet för kommunens medborgare samtidigt som det skapar effektivare processer för bygglovsenheten.

- Målsättningen är att hanteringen av bygglovsärenden ska bli effektivare för medborgaren och för oss på bygglov, vilket i det längre perspektivet skapar större förutsättningar för oss och kommunen i helhet att fokusera på utveckling och tillväxt, säger Lina Bencell.

E-tjänster för bygglov finner du i kommunens e-tjänstportal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under rubriken ”Bo, bygg och miljö”.

Välkommen med din bygglovsansökan!