Artikeln publicerades 11 juni 2021

Wilma Pettersson är årets Poppestipendiat!

Wilma Pettersson ta emot Poppestipendiet.

En överraskad Wilma tar emot stipendiet från bildningsnämndens vice ordförande, Èmilie Lundgren (S).

Svalövs kommun delar årligen ut Poppestipendiet till en förtjänstfull elev på Fridhems folkhögskola. Och 2021 års Poppestipendiat är Wilma Pettersson.

Enligt bestämmelserna är det bildningsnämnden som årligen utser pristagaren. Stipendiet går inte att söka och det är Fridhems folkhögskola som nominerar en stipendiat.

Vem som får utmärkelsen hålls alltid hemligt fram till utdelningen i samband med Fridhems skolavslutning. Så idag blev Wilma Pettersson rejält överraskad när hon fick ta emot stipendiet med följande motivering:

”Poppestipendiet 2021 går till en deltagare som visat ambition, närvaro och entusiasm från dag ett. Hen har delat med sig av sina egna erfarenheter och varit öppen och lyhörd för andras. En stöttepelare både personligt och musikaliskt. Deltagaren har efter ett läsår blivit trygg i att arrangera sin musik och att agera som bandledare. Hen har en helt egen och genuin röst som kan skifta från det innerligt intima till det storslagna, och skriver texter och melodier som berör på djupet. Under läsåret har hen utvecklat sin musikaliska identitet och erövrat nya kunskaper för att stärkt kunna ta sig vidare i musikbranschen. Nu vill vi uppmuntra dig att fortsätta din personliga och konstnärliga utveckling och att satsa helhjärtat på din musik.

Årets Poppestipendiat är Wilma Pettersson på Fridhems Musiklabb!”

Stort grattis till utmärkelsen!