Artikeln publicerades 23 augusti 2021

Skånestafetten kom till Svalöv

På bilden syns från vänster: Svalövs representanter kommunalråden Angelie Fröjd (M), Teddy Nilsson (SD) och Landskronas representanter Carina Leffler, stadsdirektör och Torkild Strandberg (L) kommunstyrelsens ordförande. Foto: Thorsten Karlén

I lördags den 21 augusti lämnade Landskrona Stad över stafettpinnen till Svalövs kommun i samband med en ceremoni vid Svalövssjön.

Representanter från Landskrona Stad kom cyklande för att lämna över stafettpinnen till Svalövs kommun. Det innebär att nu är det Svalövs tur att visa upp sina fina naturområden.

Landshövdingen Anneli Hulthén har initierat Skånestafetten, som är en cykelstafett genom Skånes 33 kommuner och lika många naturreservat. Tanken med stafetten är att inspirera till friluftsliv och visa upp vilka fantastiska natur- och kulturmiljöer det finns i Skåne.

Cykelstafett 2021

Representanter från Svalövs kommun tillsammans med cyklister från Cykelklubben Rocky i Skåne, på plats i Svenstorp-Bolshus fälad, ett av Svalövs naturreservat. Foto: Cykelklubben Rocky i Skåne

I samband med Skånestafetten har Svalövs kommun tagit fram ett förslag till cykeltur som passerar våra fina naturområden. Vi vill gärna uppmuntra kommunens föreningar, företag och invånare att cykla hela eller delar av turen.

Utöver Skånestafetten har Svalövs kommun uppmärksammat friluftslivets år genom en rad olika informationsinsatser och aktiviteter. Varje månad har vi presenterat ett smultronställe och det har även varit ett antal exkursioner.