Artikeln publicerades 14 juni 2022

Sommarlovsaktiviteterna är igång!

Foto på sommarvärdarna Emma och Ida.Förstora bilden

Årets sommarvärdar, Ida Malm (t.v.) och Emma Leonardson (t.h.), är laddade inför sommarens aktiviteter.

I veckan drog våra sommarvärdar Emma och Ida igång sommarlovsaktiviteterna för lediga barn och unga i kommunen. Först ut på schemat var frisbeegolf vid Svalövssjön.

Emma och Ida utlovar många spännande aktiviteter framöver. Allt från basket, padel, minigolf, frisbeegolf, BMX-cykling, bad i Röstånga, vandring på Söderåsen och mycket mer.

- Våra aktiviteter riktar sig framför allt till unga som går i grundskolan men skulle man vara några år äldre är man såklart välkommen att vara med, säger Emma.

Under hela sommaren, lagom till skolorna börjar i augusti, kommer tjejerna hålla igång med aktiviteter.

- Vi håller på in i första veckan av augusti men det är framför allt i juli månad som det kommer att hända mycket. Det blir många olika och roliga aktiviteter. Både sådana som vi ordnar själva men även aktiviteter som föreningar runt om i kommunen arrangerar, säger Ida.

I sommarlovsprogrammet kan man ta del av allt som händer. Aktiviteterna kommer så långt det är möjligt att fördelas mellan kommunens byar.

- Det kommer att vara aktiviteter måndag till fredag på både förmiddagar och eftermiddagar. När föreningarna inte har aktiviteter så kommer vi att styra upp med våra egna. Detta synkar vi så att de inte krockar med varandra, säger Emma.

Hur gör man om man vill vara med på någon av era aktiviteter?

- Det är bara att dyka upp på den aktivitet man är intresserad av, säger Ida.

- Vi har ett instagramkonto som heter aktivtsvalov där vi lägger ut schema om vad som är på gång varje vecka samt när och var det händer. Vårt veckoschema finns också på kommunens hemsida. Sök på Allaktivitetssommar, så hittar ni det, berättar Emma.

Vilka aktiviteter står näst på tur i schemat?

- Imorgon onsdag på förmiddagen blir det basket på multiarenan vid Södervång i Svalöv och på eftermiddagen spelar vi padel i Billeberga, säger Emma.

Ida fyller snabbt i med:

- Och på kvällen blir det sommarkväll på Odenvallen i Röstånga med grillning och olika aktiviteter som barn och föräldrar gärna får testa.

Tjejerna kommer också att arrangera en specifik Ukraina-dag för de som flytt undan kriget.

- En dag i veckan under hela sommaren kommer vi ha olika aktiveter för de som flytt från Ukraina. Till exempel planerar vi en utflykt till hembygdsparken i Ängelholm, säger Emma.

Avslutningsvis berättar Ida och Emma också att om det finns önskemål om aktiviteter så är det bara att kontakta dem via Instagram eller slå en signal till sommarvärdstelefonen (0418-47 54 39).

Stort lycka till med arrangemangen i sommar!

- Tack, och vi hoppas att många kommer och vill vara med oss i sommar, avslutar Emma och Ida.

Kort om Emma och Ida:

  • Emma Leonardson är född och uppvuxen i Svalöv. Bor just nu i Landskrona. Precis som Ida spelar hon fotboll, vilket hon alltid gjort, och laget är RSK Söderåsen. Även Emma ägnade sig åt gymnastik i Röstångagymnasterna när hon var yngre. Det är för övrigt också andra året som Emma engagerar sig som sommarvärd i Svalövs kommun.
  • Ida Malm är också född och uppvuxen i Svalöv men bor för tillfället i Röstånga. Hon är en aktiv tjej och har alltid gillat att sporta. Fotboll är det stora intresset och positionen i RSK Söderåsen är släpande anfallare med nummer två på ryggen. När hon var yngre var det gymnastik som gällde.

Text och foto: Daniel Henriksson