Artikeln publicerades 28 september 2022

Svalöfs gymnasium startar lärlingsutbildningar

Nästa höst startar två nya program och en ny inriktning som lärlingsutbildningar på Svalöfs gymnasium.

Då utökas skolans program med El- och energiprogrammet, inriktning elteknik, VVS- och fastighetsprogrammet, inriktning VVS samt Naturbruksprogrammet, inriktning hästhållning.
Utbildningarna vänder sig till ungdomar som snabbt vill ut i arbetslivet och är beredda att ta eget ansvar. Hälften av utbildningstiden sker på en arbetsplats.

Som lärling lär man sig ett yrke genom att kombinera lärande på en arbetsplats med lärande i skolan. Det innebär att man går minst halva sin utbildning på en eller flera arbetsplatser.

Från och med höstterminen 2023 erbjuder Svalöfs gymnasium tre yrkesprogram att gå som lärling:
El- och energiprogrammet med inriktning elteknik, VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS samt Naturbruksprogrammet med inriktning hästhållning.

När inriktningen ges som lärlingsutbildning får eleven en unik möjlighet att tillbringa så mycket av sin gymnasietid som möjligt ute på en arbetsplats. Det är på arbetsplatsen den största delen av de praktiska inslagen i inriktningens kurser görs.

- Utbudet av lärlingsutbildningar i vår region är begränsat och vi hoppas kunna möta behovet genom att erbjuda de här nya utbildningarna, säger Lena Hansson, rektor Svalöfs gymnasium.

Den teoretiska delen av programmet läser eleverna huvudbyggnaden på Svalöfs gymnasium. Här kommer lärlingsutbildningarna att husera i egna ljusa och luftiga lokaler. Svalöv har goda kommunikationer med både buss och tåg men har man behov att bo på skolans internat under de dagar man läser de teoretiska ämnena, finns det möjlighet till det.

Ansökan till programmen öppnar i januari tillsammans med övriga gymnasieprogram.

Besök gärna vårt öppet hus den 1 oktober och få reda på mer om utbildningarna!

Läs mer om våra nya utbildningar här:
El- och energiprogrammet med inriktning elteknik

VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS

Naturbruksprogrammet med inriktning hästhållning