Artikeln publicerades 5 december 2022

Höstmingel med företag på AME

Projektledare Alexia Lauridsen i förgrunden och minglande företagare och arbetssökande i bakgrunden.Förstora bilden

Det surrades på bra i AME:s lokal när minglet kom igång efter att företagarna hade presenterat sig och sitt företag samt vilka behov de har. Projektledare Alexia tycker det gått bra och var nöjd med kvällen.

I onsdagskväll jobbminglades det i Arbetsmarknadsenhetens lokaler. De inbjudna minglarna bestod av ett 15-tal motiverade och drivna arbetssökande från Ukraina samt fyra företagare som hoppades på en framtida matchning.

Alexia Lauridsen är projektledare för ett Finsamprojekt vars syfte är att matcha intresserade företagare med arbetssökande Ukrainare så att de kommer ut i sysselsättning. Projektet drivs i samarbete med Landskrona och med Svalövs kommuns näringslivsenhet som strategisk partner och pågår under sex månader.

— I mitt uppdrag ingår att kartlägga och fånga upp kompetenserna som Ukrainarna har med sig. Jag träffar dem, skapar en personlig kontakt och hjälpa bland annat till med att sammanställa deras CV. Jag har också en kontinuerlig dialog med intresserade företag så att jag har en aktuell bild över deras behov.

Arbetsmarknadskonsulent och arbetssökande i samtal.Förstora bilden

Arbetsmarknadskonsulent Suzana Majetic i samtal med Casper Rydberg.

Ett delmoment i projektet var kvällens jobbmingel som Alexia och kollegorna på AME och näringslivsenheten hade fixat. En bonus för kvällen var att det också fanns möjlighet för ett antal jobbsökande ungdomar att delta.

— I samtal med de inbjudna företagen insåg jag att de fanns ett antal ungdomar i kommunen som också skulle kunna vara aktuella för matchning, berättar Alexia.

Hur har kvällens mingel gått?

— Känslan är att det har gått bra, tycker jag. Inledningsvis var de jobbsökande lite blyga och ville inte ta plats. Jag och kollegorna har försökt att sammanföra dem så gott vi kunnat, så när de väl bekantat sig med varandra gick det bra. Ukrainarna har fantastiskt fina CV:n så förhoppningen är att det leder till win-win för alla parter.

Vi håller tummarna för att det uppstod ”ljuv musik” i minglet mellan arbetssökande och företag. Hur resultatet blev får vi återkomma till vid ett senare tillfälle.

Text och foto: Daniel Henriksson