Veterinärklinik

Välkommen till Svalöfs gymnasiums veterinärsklinik!

Kliniken ger våra elever en unik möjlighet att ta del av arbetet på en riktig veterinärklinik.

Vi erbjuder dig och ditt djur kompetens inom smådjursmedicin i trevliga lokaler. Vi har möjlighet att utföra röntgen, blod- och urinanalyser, olika typer av rutinoperationer samt hälsokontroller och medicinska utredningar.

Vid ett besök hos oss kommer ni att möta vår legitimerade veterinär, Marie-Louise Rasmusson och våra legitimerade djursjukskötare, Josephine Larsson och Marie Gustafsson. Ni kommer även att bli omhändertagna av våra duktiga gymnasieelever på Naturbruksprogrammet - djurvård och våra elever från Naturvetenskapliga programmet som läser profilen Veterinärmedicin. Dessa elever har efter sin utbildning möjlighet att bli anställda som Djurvårdare- nivå 2 eller läsa vidare inom djursjukvård på universitet.

Eftersom våra elever är med i arbetet tar besöket lite längre tid än vad det gör på en "vanlig" klink, då vi förklarar för eleverna allt vi gör och går igenom alla moment vi utför. Detta kan ju även vara intressant för dig som djurägare!

Varmt välkommen till veterinärklinken!


Kontakt och tidsbokning

Vid bokningsförfrågan skicka ett mejl med ditt namn, telefonnummer och vad ärendet gäller till:

Marie-Louise Rasmusson, veterinär: marie-louise.rasmusson@svalov.se

Vid övriga frågor:
Marie Gustafsson, klinikansvarig: marie.gustafsson@svalov.se

Kliniken tar endast emot tidbokade patienter och inga akutfall. Då vi endast har ett fåtal tider per vecka, kan det ibland dröja innan bokning är möjlig.