Sommarjobb för unga

Svalövs kommun erbjuder sommarjobb för unga i kommunen inom bland annat barnomsorg, äldreomsorg, föreningsverksamhet samt inom kost och städ. Det finns även möjlighet att jobba på utvecklingsavdelningen och inom Arbete, integration och välfärd.

För att kunna söka dessa sommarjobb måste du vara född 2007 eller 2008 och vara folkbokförd i Svalövs kommun.

Sommarjobben omfattar två perioder:

  • Period 1: 17 juni - 8 juli
  • Period 2: 15 juli - 2 augusti

Hur ansöker jag?
Genom att fylla i ett formulär och skicka in.

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdag var den 31 mars.

När får jag veta om jag fått ett sommarjobb?
Det meddelas via utskick senast under vecka 17.

Sommarjobb på andra sätt
Det finns inget som hindrar att du själv söker sommarjobb på egen hand! Lästips om hur du söker jobb finner du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Platsbanken har en särskild avdelning för sommarjobb som du kan söka på och du kan även leta upp andra sidor på webben som visar vilka sommarjobb som finns. För dig som är intresserad av att prova på eget företagande under sommaren är UngDrive ett alternativ. Läs mer om UngDrive.

Vanliga frågor och svar

Hur många får sommarjobb?
Kommunen erbjuder 50 sommarjobbsplatser. Dessa platser kommer att fördelas genom lottning. Det är många som söker, därför bör du även söka andra sommarjobb.

Var finns jobben?
Svalövs kommun erbjuder sommarjobb för unga i kommunen inom bland annat barnomsorg, äldreomsorg, föreningsverksamhet samt inom kost och städ.

Nytt för i år är också att det finns möjlighet att jobba på utvecklingsavdelningen och inom Arbete, integration och välfärd. Inom Arbete, integration och välfärd handlar det främst om enklare administrativa arbetsuppgifter

Vem kan söka sommarjobb?
Alla ungdomar som är folkbokförda i Svalövs kommun och som är födda 2007 eller 2008 kan söka sommarjobb.

Sista ansökningdag
Ansök senast den 31 mars.

Får jag en bekräftelse på min ansökan?
En bekräftelse på att vi tagit emot din ansökan skickas till din mejl. Får du ingen bekräftelse ber vi dig att kontakta oss snarast, dock senast 31 mars för att vi ska kunna ta hänsyn till din ansökan.

Kan jag ändra min ansökan?
Ja, du kan ändra din ansökan fram till och med den 31 mars. Ring eller skicka meddelande till vår arbetsmarknadskonsulent på telefon 0418-47 50 41 eller via e-post.

När får jag veta om jag fått ett sommarjobb?
Det meddelas via utskick senast under vecka 18.

Om jag inte får ett sommarjobb, får jag veta det då?
Det meddelas via utskick senast under vecka 17.

Kan jag byta jobb?
Nej, du kan inte byta jobb, bara tacka nej om du inte vill ha det jobb du blir erbjuden.

Jag kan inte arbeta erbjuden period. Kan jag byta?
Du kan tyvärr inte byta arbetsveckor, bara tacka nej om du inte kan jobba den period du har erbjudits sommarjobb.​

Vilka arbetstider har jag?
Dina arbetstider kan variera beroende på arbetsplats. Arbetet ska dock utföras måndag till fredag 4 tim/dag. Det kan förekomma längre arbetstid på vissa arbetsplatser och arbetsperioden blir därmed kortare. Under första perioden infaller midsommarafton, som är en arbetsfri dag, vilket gör att ni därför arbetar en dag extra mot slutet.

Måste jag begära ett utdrag ur belastningsregistret?
Särskilda regler gäller för att få arbeta med barn och unga. Arbetsgivaren är skyldig att göra en så kallad registerkontroll av personer som erbjuds arbete inom förskola, skola och barnomsorg. Du beställer själv ett registerutdrag hos Rikspolisstyrelsen om du söker ett jobb inom barnomsorg. Det tar minst två veckor innan du får registerutdraget hemskickat. Beställ därför utdraget i god tid. Registerutdraget ska du ta med och visa upp första dagen på din arbetsplats, annars riskerar du att inte kunna börja på ditt sommarjobb. Obs! Registerutdraget ska vara oöppnat.

Ansökan om utdrag ur belastningsregistret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vart vänder jag mig om jag har fler frågor?
Du är välkommen att kontakta vår arbetsmarknadskonsulent på telefon 0418-47 50 41 eller via e-post.