Artikeln publicerades 30 augusti 2023

Rehabgruppen fixar rollatorträff

Foto på rehabassistenterna Johanna Benediktsson och Angelie Jönsson. Foto: Daniel Henriksson, Svalövs kommun.Förstora bilden

Från vänster i bild ser vi rehabassistenterna Johanna Benediktsson och Angelica Jönsson utanför vårdcentralen i Svalövs tätort.

Rehabassistenterna Johanna och Angelica är ute på byn i Svalöv för att marknadsföra kommande rollatorträff på Solgårdens särskilda boende.

När jag träffar på tjejerna har de precis besök vårdcentralen för att pratat med besökare och lämnat information om träffen.

Berätta, vad är det ni har på gång?

— Vi har planerat en rollatorträff för alla som lånar en rollator av Svalövs kommun. Träffen arrangerar vi tillsammans med hjälpmedelstekniker från medelpunkten, säger Johanna Benediktsson, rehabassistent för område Åsen.

När händer detta?

— Den 11 september är man välkommen att få sin rollator besiktigad och eventuellt fixad om det behövs. Vi är i huvudentrén på Solgården i Svalöv mellan klockan tio och femton. Vi håller dock paus för lunch mellan tolv och ett, säger Johanna.

Vad är det ni erbjuder ”rollatorchaufförerna”?

— Det kommer att kollas bromsar, däck, handtag och att alla skruvar och muttrar sitter som de ska på rollatorerna. Det blir besiktning från topp till tå och behövs det åtgärdas något så fixar teknikerna detta, säger Johanna.

— Teknikerna har även med sig rollatorer. Så visar det sig att en rollator behövs bytas ut så är detta också möjligt, berättar Angelica Jönsson, rehabassistent för område Svalöv-centrum.

Om man har en egen privat rollator, kan man då också komma till träffen?

— Nej, tyvärr gäller det bara för de som lånar en rollator av kommunen. Eftersom kommunen har ansvaret för dessa, säger Angelica.

Kostnadsfritt och det bjuds på fika

Tjejerna och kollegan Thomas Lindkvist, rehabassistent för område Slätten, är just nu ute på en liten marknadsföringsturné runt om i kommunens tätorter för att sprida information om rollatorträffen. De berättar att de också informerat via pensionärsföreningarna PRO och SPF samt via kommunens anhörigstöd och hemtjänstgrupper.

Just som det är dags för Johanna och Angelica att bege sig vidare till nästa stopp, som är ICA och biblioteket, berättar Johanna att om allmänheten har tankar och funderingar så är det bara att ringa kommunens växel och be om att få kontakt med någon av kommunens rehabassistenter.

— Och glöm inte att ta med i nyheten att träffen är kostnadsfri och att alla som kommer bjuds på fika, säger Angelica.

Välkommen på rollatorträff

Ta med din rollator som du lånar av kommunen och få en kostnadsfri översyn.

Vem: för dig som lånar en rollator av Svalövs kommun.
När: 11 september, 2023.
Tid: klockan 10.00 – 15.00, lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00.
Var: Solgårdens särskilda boende, huvudentrén, Felestadsvägen 1 i Svalöv.

Arrangör: Svalövs kommuns Rehabgrupp och kommunalförbundet Medelpunkten.

Vid frågor: vänligen kontakta kommunens växel på 0418-47 50 00 och be om att få bli kopplad till en rehabassistent.

Vi bjuder på fika!

Välkomna!

Relaterade nyheter från verksamheten Omsorg & stöd

Text och foto: Daniel Henriksson, Svalövs kommun.