Dagverksamheten Tussilago

Dagverksamheten Tussilago vänder sig till personer som bor hemma och som har en diagnostiserad kognitiv sjukdom (demens). Målsättningen med verksamheten är att erbjuda en meningsfull vardag med möjlighet till stimulerande samvaro i en lugn och trivsam miljö.

Det är våra gästers intressen och behov som formar verksamheten. Till exempel tar vi promenader, gör utflykter, fixar med trädgårdsarbete, bakar, arrangerar musikunderhållning och spelar sällskapsspel, eller så umgås vi och samtalar i lugn och ro.

Följ gärna dagverksamheten Tussilago på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vi börjar alltid med ett prova-på-besök

Du och en anhörig kommer att erbjudas ett hembesök av personal samt ett prova-på-besök hos oss innan du börjar på dagverksamheten. Vid dessa tillfällen får du möjlighet att berätta lite om dig själv och vad du önskar få ut av din vistelse hos oss.

Har du önskemål att veta mer om eller besöka dagverksamheten, kontakta kommunens handläggare på myndighetsenheten.

Ladda ner vår informationsfolder Pdf, 375.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Vårt dagliga mål är att du som gäst åker hem på eftermiddagen med upplevelsen av att ha haft en bra dag!

Öppet alla vardagar året runt

Vi har öppet alla vardagar året runt och det serveras alltid frukost och lunch. Som gäst hos oss träffas vi i en liten grupp med välutbildad och erfaren personal. Dagverksamheten finns i lokaler på Ängslyckan i Teckomatorp.

Öppettider: måndag—fredag: 09:30—14:30.

Transport till och från Tussilago

Till och från dagverksamheten åker du färdtjänst och det är personalen vid dagverksamheten som hjälper dig att beställa resan.

Bra att känna till

  • För att få en plats på dagverksamheten behövs ett beslut från biståndshandläggare. Läs mer om ansökan om stöd till äldre. Du kan även kontakta biståndshandläggare på tel: 0418-47 51 16. Telefontiden är måndag—fredag, 08:30—10:00.
  • Vid annan omsorg, till exempel vistelse på korttid/växelvård, görs en individuell bedömning av möjligheten att tillgodogöra sig den pedagogiska verksamheten vid dagverksamheten. Om denna är nedsatt, det vill säga personen har svår demenssjukdom, görs det uppehåll i dagverksamheten den tid personen vistas på korttid/växelvård.
  • Ditt personliga behov avgör hur ofta du kan besöka dagverksamheten. Det kan variera mellan 1-5 dagar per vecka.
  • Du får en dagbok att ta med vid varje besök. Här får du hjälp av personalen att skriva ner vad som hänt under dagen.